Заместник-началникът на следственото управление на КГБ на Беларус Константин Бичек

...
Заместник-началникът на следственото управление на КГБ на Беларус Константин Бичек
Коментари Харесай

КГБ на Беларус обяви ликвидацията на резидентурата на Украйна под дипломатическо прикритие

Заместник-началникът на следственото ръководство на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на Беларус Константин Бичек разгласи ликвидацията на резидентурата на Украйна, която действаше под дипломатическо прикритие. Това оповестява РИА Новости.

По неговите думи, през последните години Комитет за Държавна сигурност (на СССР) е записало дейна разследваща активност от позицията на украинското посолство в Беларус, както и от консулството в Брест.

Бичек означи, че при общия брой на дипломатическата задача на Украйна малко над 20 души, най-малко половината от тях са кариерни чиновници на украинското разузнаване, което е невиждано даже за дипломатическите задачи на огромни страни.

„ Мерките, подхванати от Комитета за държавна сигурност за угнетяване на противозаконните прояви от страна на украинските дипломати, които трябваше да послужат като сигнал за украинските специфични служби, не стопираха враждебните дейности против страната ни “, добави Бичек.

По-рано беше обявено, че Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на Беларус разкри групи, които възнамеряваха да нарушат хода на протичането на референдума за конституцията.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР