Заместник-министърът на земеделието Лозана Василева и евродепутатът Атидже Алиева ще

...
Заместник-министърът на земеделието Лозана Василева и евродепутатът Атидже Алиева ще
Коментари Харесай

Зам.-министър и евродепутат ще бъдат призовани по делето срещу Миню Стайков

Заместник-министърът на земеделието Лозана Василева и евродепутатът Атидже Алиева ще бъдат призовани като очевидци по делото против Миню Стайков, стана ясно по време на днешното правосъдно съвещание против предприемача. Показания в правосъдна зала ще даде и някогашният аграрни министър Румен Порожанов, който към този момент е бил разпитан по време на досъдебното произвеждане.

" Кога ще се яви в правосъдната зала за разпит, ще бъде несъмнено от съда. Освен него отбраната на Миню Стайков упорства и за чуването на сегашния зам. министър Василева и евродепутата Алиева ", показа Ангел Кунев, прокурор по делото.

На днешното съвещание обвиненият Миню Стайко се яви в правосъдната зала на инвалидна количка. Самият той изслуша показанията на 4 –ма очевидци.

Освен Миню Стайков, в правосъдната зала бяха и останалите 13 подсъдими, измежду които и петима чиновници на държавен фонд " Земеделие ".  Всички те са привлечени към наказателна отговорност за присъединяване в незаконен сговор за корист със средства от европейски аграрни фондове – Програма за развиване на селските региони и Националната стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР