Заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер участва в министерска среща

...
Заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер участва в министерска среща
Коментари Харесай

Заместник-министър Бернер взе участие в министерска среща във Виена

Заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер взе участие в министерска среща на Виенския развой и сътрудниците от Залцбургския конгрес, която се организира във Виена на 12-13 април. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Министрите разискаха тематиките за граничната сигурност, убежището, полицейското съдействие, битката с тероризма и деянията на екстремизъм, както и опциите за гарантиране на цифровата сигурност.

В началото на срещата заместник-министър Бернер направи обзор на постигнатото досега от Българското председателство по поставените цели в региона на вътрешните работи, в търсене на най-хубавите, работещи и устойчиви решения за Съюза и за европейските жители.

Подчертана бе дейната работа по построяването на нова архитектура на европейските осведомителни системи, повишението на успеваемостта на съществуващите формати и синергията сред тях в региона на полицейското съдействие.

Представена бе и самодейността на Председателството за по-ефективното следене и секване придвижванията на задгранични терористични бойци в битката с тероризма.

В полемиката по линия на граничната сигурност, изведена като водоравен приоритет на Българското председателство, бе подчертана мощната ангажираност за продължение на работата за реализиране на консенсус сред всички страни членки за построяването на постоянна и дейно функционираща европейска система за леговище, която да е устойчива на рецесии.

Изтъкнати бяха и полаганите старания за по-засилено потребление на разширения мандат на Фронтекс, повишението на съдействието с третите страни и подготовката за използването на новите системи в региона на граничното ръководство.



(снимка: МВР)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР