Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова участва в традиционния брифинг

...
Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова участва в традиционния брифинг
Коментари Харесай

Зам.-министър Петрова участва в брифинга на българските младежки делегати към ООН

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова взе участие в обичайния брифинг на българските юношески делегати към Организация на обединените нации, който се организира през днешния ден в Министерство на външните работи.

Заместник-министър Петрова акцентира нуждата от ангажираността на младежите и младежките организации в дейностите на Организация на обединените нации за укрепването на интернационалния мир и сигурност и за построяването на демократични, приобщаващи и мирни общества. Велислава Петрова открои смисъла на Програмата „ Български юношески делегати към Организация на обединените нации “ като значима част от политиките на Министерството на външните работи за овластяване на младежите и присъединяване им в процеса на взимане на решения. Подчертан беше и задължението на Министерство на външните работи да продължи поддръжката за програмата. 

Младежките делегати на България към Организация на обединените нации Мария Бадева и Ангел Митков с мандат 2021/2022 г.  показаха акценти от присъединяване си с присъствено изявление в 77-та сесия на Трети комитет на Общото събрание  на Организация на обединените нации в Ню Йорк, както и в съпътстващи събития в съдействие с младежките делегати от други страни. Новоизбраните юношески делегати Виктория Савова и Цветелина Гарелова с мандат 2022/2023 година осведомиха за активността си по провеждането на национална анкета за обрисуване на целите измежду българските младежи за представянето им на национално и интернационално ниво.

Програмата „ Български юношески делегати към Организация на обединените нации “ е основана през 2006 година и се провежда от Дружеството за Организация на обединените нации в България с поддръжката на Министерството на външните работи.  Страната ни е една от едвам 40 страни, които вземат участие в Програмата на Организация на обединените нации „ UN Youth Delegate Programme “ и по този метод се подрежда измежду страните водачи в интернационален проект, които признават младежта като равносилен сътрудник в процесите на взимане на решения на национално и интернационално равнище.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР