Заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева откри 17-то издание на

...
Заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева откри 17-то издание на
Коментари Харесай

Зам.-министър Модева откри Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново

Заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева откри 17-то издание на Международното туристическо ревю „ Културен туризъм “, което се организира в интервала 14-16 април 2022 година във Велико Търново.

Проф. Модева подчертава върху рестарта на туристическия бранш и по-конкретно на културния туризъм в изискванията на непрекъснати рецесии. Тя регистрира изгодата от подпомагането на организациите за ръководство на туристическите региони (ОУТР) посредством плана по ОПИК и открои значимостта от правене на стимулирана обосновка при подготовката на актуализацията на бюджета, с цел да се обезпечи финансиране за ОУТР-та за второто полугодие

Събитието е единственият профилиран конгрес за културен туризъм на Балканите и дава и опция за показване на напъните на общини, културни институти, компании, цивилен сдружения, които работят непрекъснато за развиването на културния туризъм у нас.

Тази година участниците в ревюто показват нови обекти и социализирани забележителности, основани атракции и услуги, издания за просвета и туризъм, фестивали и празници, които разкриват самобитното обаяние на районите.

Министерство на туризма обичайно взе участие в туристическата борса, като тази година представителният щанд на страната ни е ситуиран на повърхност от 40 кв.м. В качеството си на съизложители се показват общините Карлово и Ботевград, Сдружение „Рафаел-инфо, просвета и туризъм“, Тур Клуб РеМарк, както и Организациите за ръководство на Бургаски и Софийски туристически региони.

В откриването на форума се включиха посланици, кметът на Велико Търново – Даниел Панов, членове на туристическите региони и представители на регионални администрации.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР