Заместник-министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев и държавният

...
Заместник-министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев и държавният
Коментари Харесай

България и Германия ще задълбочат сътрудничеството си за защита на правата на мобилните работници

Заместник-министърът на труда и обществената политика Иван Кръстев и държавният секретар на Федералното министерство на труда и обществените въпроси на Германия Анете Краме разискаха опциите за задълбочаване на съдействието сред България и Германия за гарантиране на трудовите и обществените права на мобилните служащи. В срещата участваха посланикът на Федералната република у нас Кристоф Айххорн, изпълнителният шеф на Главната ревизия по труда Елена Аврамова, специалисти на Министерството на труда и обществената политика, Националната организация за приходите и Националния застрахователен институт. По време на диалога бяха разисквани и въпроси, свързани с превъзмогването на дефицита на фрагменти и предотвратяването на рисковете за трафик на хора.

Заместник-министър Иван Кръстев даде висока оценка на осъществяването на Двустранната работна стратегия за съдействие в региона на труда и обществената политика за интервала 2021-2022 година По време на диалога бяха обменени хрумвания и ограничения за възстановяване на изискванията на труд за българските служащи в Германия с акцент върху правата на болногледачите на възрастни хора, интернационалните водачи и строителните служащи. В тази връзка беше разисквана опцията за взаимни инспекции на български и немски трудови инспектори.

„ В Германия живеят и работят към 420 000 българи. Наш ангажимент е да осигуряваме ефикасна и пълноценна поддръжка за гарантиране на трудовите и обществените им права “, акцентира заместник-министър Иван Кръстев. Той показа дейностите на Министерството на труда и обществената политика за подкрепяне на украински жители с право на краткотрайна протекция и ограниченията в тяхна поддръжка за започване на работа в България. По данни на Националната организация за приходите към 7200 украинци са наети у нас на трудов контракт от началото на войната.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР