Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр описа ситуацията в

...
Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр описа ситуацията в
Коментари Харесай

Киев: Продължават тежките боеве за Бахмут

Заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр разказа обстановката в Бахмут - град в Донецка област, където сега не престават най-ожесточените сражения.

В телеграмата си Маляр означи, че " тази седмица отбелязва втория месец на ескалация на боевете за Бахмут.

По-рано тази година съветските сили внезапно ускориха офанзивата си край Бахмут и трансфораха града в полуанклав. Според западни военни анализатори съветската войска и силите на ЧВК " Вагнер ", настоящи в този регион, постепенно напредват, само че търпят тежки загуби.

Някои западни публицисти пишат, че западни представители са призовали Киев да изтегли войските си от Бахмут , с цел да резервира сили и муниции за бъдеща контраатака.

Украинските военни и политически водачи обаче неведнъж са заявявали, че ще се борят за града, защото загубата му може да отвори пътя на съветските сили към други обитаеми места в Донбас.

Освен това военни анализатори настояват, че съветската войска и наемниците на ЧВК " Вагнер " са натрупали обилни сили край Бахмут , които по този метод не могат да бъдат употребявани в други посоки.
 Украйна: Бахмут е наша земя и нямаме право да не я пазиме
Украйна: Бахмут е наша земя и нямаме право да не я пазиме

Олексий Данилов за смисъла на удържането на Бахмут

" Благодарение на смелостта и героизма на хиляди наши бойци, както и на умелото управление на нашите генерали и офицери, отбраната на Бахмут се държи и опциите към момента не са изчерпани ", написа Маляр в понеделник вечерта.

В последния брифинг на украинския общоприет щаб се показва, че съветската войска " не е спряла да се пробва да превземе град Бахмут " и " там не престават непрекъснати позиционни боеве ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР