Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева получи от председателя

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева получи от председателя
Коментари Харесай

Зам.-министър Ваня Колева прие щафетата на Европейска седмица на спорта от Европейската седмица на мобилността

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева получи от ръководителя на непрекъснатата комисия по превоз и туризъм към Столичния общински съвет Екатерина Йорданова жълта тениска, като по този метод одобри щафетата на Европейската седмица на спорта #BeActive от Европейската седмица на подвижността.

Това стана на велопоход, който започва от Борисовата градина в София и е събитието, което отбелязва края на Европейската седмица на подвижността. Европейската седмица на подвижността е самодейност на Европейската комисия и се организира от 16 до 22 септември с разнообразни начинания, проведени от Столична община и Център за градска подвижност. На събитието участваха още зам.-кметът на София Евгени Крусев, датският дипломат Н.Пр. Сьорен Якобсен, началникът на КАТ – София комисар Тенчо Тенев, кметът на регион Студентски Димитър Дилчев, общински съветници, фенове на напредването с колела.

„ Днешният велопоход е чудесна опция за двигателна интензивност и деен метод на живот за всеки гражданин на огромния град и е преход към Европейската седмица на спорта, която Министерството на младежта и спорта провежда. Тя също е самодейност на Европейската комисия и нейната цел е да ни накара да спортуваме по-често “, сподели Ваня Колева. Зам.-министър Колева беше и един от участниците във велопохода по софийските улици.

Европейската седмица на спорта #BeActive се организира от 23 до 30 септември с разнообразни спортни събития в 9 български града – София, Благоевград, Велико Търново, Враца, Стара Загора, Пловдив, Бургас, Русе и Варна. Проектът е съфинансиран по Програма Еразъм + на Европейския съюз.

#BeActive започва на следващия ден, 23 септември от 10.30 часа в Борисовата градина (на гърба на детската площадка със „ Слончето “ с лице към езерото Ариана), с ревюто „ Избери спорт #Бъди деен “, на което водещите спортни федерации ще показват опциите за упражняване на техните спортове на територията на София и ще създадат демонстрации.

Всеки, който желае, може да се включи в игрите, проведени от обособените федерации. Ще можете да се докоснете до магията на леката атлетика посредством специфичната стратегия на Международната федерация „ Детска атлетика “. На татамито ще се докоснете до бойните изкуства таекуондо, карате, кикбокс и муай тай. Баскетболни кошове, волейболни мрежи и мрежи за бадминтон ще са разполагаем на всеки, който желае да поиграе. Желаещите ще могат да вземат първи уроци на кану-каяк в езерото „ Ариана “. Презентации и демонстрации ще създадат още федерациите по фехтовка, съвременен петобой, джудо, битка, бокс, плуване, биатлон, тенис, хандбал, художествена гимнастика, спортна гимнастика, акробатика, пукотевица с лък, голф и ски. Балканска федерация приспособена физическа интензивност Балкани и Черноморска област ще направи зумба проява, в която могат да се включат всички искащи. Ще има доста дарове и занимания за всички възрасти.

Изложението „ Избери спорт #Бъди деен “ ще продължи и на 24 септември (неделя).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР