Заместник-министър проф. Мариела Модева разговаря с посланика на Република Молдова

...
Заместник-министър проф. Мариела Модева разговаря с посланика на Република Молдова
Коментари Харесай

Зам.-министър Модева разговаря с посланика на Молдова

Заместник-министър проф. Мариела Модева беседва с посланика на Република Молдова в София Н. Пр. Анатол Чебук.

Основен акцент в полемиката бе увеличение на туристопотока сред двете страни и бъдещи взаимни начинания.

„ Молдова е предпочитан туристически пазар и сътрудник на България “, съобщи проф. Модева, като показа данни, съгласно които за 2021 година общият брой на туристическите визити от Молдова у нас възлиза на 84 291. По думите ѝ точно в културното разнообразие се крие опцията за положителни интернационалните връзки и акцентира, че молдовските туристи са мечтани посетители в България, макар несигурната обстановка сега в района.

Във връзка с разпространяването на COVID-19, зам.-министър Модева изясни пред посланика, че от ден на ден области в България попадат в така наречен зелена зона, което е причина за последователно отпадане на въведените противоепидемични ограничения. „ Приближавайки се до летния сезон, се надявам все по-голяма част от ограниченията да бъдат отстранени. Нашето гледище е и за по-олекотен режим за влизане с страната, тъй че входящият туристопоток да се усилва “, бе безапелационна тя.

От своя страна дипломат Анатол Чебук разясни, че двустранните връзки в региона на туризма са извънредно значими за Молдова. Според него огромна част от молдовските жители, които са избирали Украйна за своята отмора и почивка ще се насочат към други дестинации, в това число и България.

По време на срещата бяха разисквани и основаването общи културни и туристически направления, взаимно с Румъния.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР