Заместник-министър председателят и министър на външните работи Мария ГабриелМария Иванова

...
Заместник-министър председателят и министър на външните работи Мария ГабриелМария Иванова
Коментари Харесай

Мария Габриел разговаря с постоянния представител на САЩ в НАТО

Заместник-министър ръководителят и министър на външните работи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова се срещна в Министерството на външните работи (МВнР) с непрекъснатия представител на Съединени американски щати в НАТО дипломат Джулиан Смит. Това оповестиха от пресцентъра на външното ни министерство. 

Посланик Смит е заемала длъжността заместник-съветник по националната сигурност към офиса на вицепрезидента Джо Байдън в администрацията на президента Барак Обама.

Във фокуса на диалозите бяха сложени тематиките за стратегическата позиция на България в НАТО във връзка с Източния фланг, сигурността в Черноморския район и поддръжката за Украйна. И двете показаха поддръжката си за Израел и изрично осъдиха терористичните дейности на „ Хамас “. Тема на диалога бяха и решенията взети на Срещата на върха във Вилнюс.

Обсъдено бе значимото значение на киберсигурността и битката с дезинформацията. Вицепремиерът Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова подчертава на подписания Меморандум за съгласие сред България и Съединени американски щати, посредством който се ускорява съдействието за противопоставяне на задграничното манипулиране на информация. Документът обезпечава здрава основа за взаимна работа на двете страни против разпространяването на дезинформация и медийни операции, които съставляват възходяща опасност в Централна и Източна Европа.

Сред другите дискутирани тематики бяха иновационният фонд на НАТО и опциите за взаимоотношение с самодейността „ Три морета “, както и идната среща на външните министри на страните-членки на НАТО.



Сътрудничество, резистентност, шерване на опит – това са посланията от днешната среща. Радвам се, че като съдружници в границите на НАТО и стратегически сътрудници отговаряме дружно на районни и световни провокации, съобщи вицепремиерът Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова.

Постоянният представител на Съединени американски щати в НАТО Джулиан Смит се срещна също с президента Румен Радев и с министъра на защитата Тодор Тагарев. Тя взе участие в Международната конференция „ Спечелване на мира в Украйна “, проведена от Софийския конгрес за сигурност със съдействието на Посолството на Съединени американски щати в България, която се организира през вчерашния ден в Централния боен клуб в столицата.

„ Признателни сме за това, което България направи за Украйна “, съобщи Смит на конференцията и акцентира, че на фона на комплексната среда за сигурност Съединени американски щати ще продължи поддръжката си към Украйна, само че и ще обезпечи поддръжка на Израел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР