Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова се срещна с хора от

...
Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова се срещна с хора от
Коментари Харесай

Заместник-кметът Христина Шопова поздрави хората с увреждания по повод 3 декември

Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова се срещна с хора от уязвими групи във връзка 3 декември – Международен ден на хората с увреждания. Тя ги поздрави от името на кмета на община Благоевград доктор Атанас Камбитов и от свое име „ Пожелавам Ви да сте постоянно по този начин усмихнати здрави, щастливи. Поздравявам всички хора, които работят и се грижат за Вас,защото го вършат с огромно сърце и предпочитание. Наистина сме им длъжници, би трябвало и ние да се грижим повече за тях. Ние сме да ви сътворяваме условия и да се грижим за вас. Със сигурност има още какво да създадем, само че се стараем, колкото можем. Бъдете здрави и щастливи! Пожелавам Ви радостни коледни празници! “, сподели в част от приветствието си заместник- кметът.
 1_559x994  2_1000x562  3_1000x562  4_1000x562  11_1000x623
Преди срещата, консуматори на обществени услуги в община Благоевград се включиха в шествие, което стартира от ул. ”Т.Александров ”, при Съдебна палата,и продължи до МОЛ „ Ларго “. Те пуснаха 60 балона – бели, зелени, червени –цветовете на трибагреника, във въздуха пред МОЛ „ Ларго “. По време на самодейността потребителите и хората, работещи в обществените услуги раздаваха флаери на жителите, с послания, които да припомнят за хората в неравностойно състояние.

Хората в неравностойно състояние имат голям брой начинания през декември.
Преди дни представители от Защитено жилище „ Струма “ и Защитено жилище „ Слънчев дом “ взеха присъединяване в Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс България. Заедно със студенти доброволци участниците играха мини- баскетбол.

Потребители на обществените услуги на община Благоевград взимат и интензивно присъединяване в Коледния фестивал, проведен от Община Благоевград. Те ще се включат в Коледна работилница, която ще се организира на 17 и 18 декември в Градска художествена изложба. Младежите и девойките ще вземат участие и в Коледен базар, който ще се организира в границите на три дни- 19-21 декември. За базара те са изработили коледни продукти, подкрепени в дейностите си от чиновниците – обществени служащи, трудотерапевти, психолози, педагози, възпитатели.

Със събраните средства от коледния базар ще бъдат закупени материали и консумативи за осъществяване на трудотерапевтичните занимания с потребителите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР