Заместник-главният редактор на Райко Байчев спечели престижна награда от конкурса

...
Заместник-главният редактор на Райко Байчев спечели престижна награда от конкурса
Коментари Харесай

Колегата ни Райко Байчев получи престижно отличие за журналистика

Заместник-главният редактор на Райко Байчев завоюва влиятелна премия от състезанието WebReport на Dir.bg за чиста публицистика.
Райко е победител в категория " Култура и изкуство " с текста си " Диалогът на века: Кво става, брат? Нищо бе, брат. Кво става, брат? Нищо бе, брат ".
Наградата на Райко бе връчена в културен клуб " Перото " на публична гала от Борислав Велков, ръководител на Съвета на шефовете на НДК. В тази категория с изключение на паричната награда от 1000 лв., Райко получи и още един приз - картина от огромният български художник Иван Яхнаджиев.
" Това бе една изключително значима категория в състезанието, тъй като оцеляването на духа няма по какъв начин да се случи, без да се погрижим за културата и изкуството в нашето общество ", разясниха уредниците на състезанието от Dir.bg.
" Благодаря на за това, че получих онази независимост, от която се нуждаех. Смятам, че положителната публицистика е буйната публицистика и хората, от които съм се учил, са тъкмо такива ", показа по време на награждаването си Райко. Той означи, че е значимо да приказваме освен за свободата на словото, само че и за хубостта му. " Ние сме доста обратно по хубост на словото, приказваме единствено за първото, само че не приказваме за второто ". По думите на нашия сътрудник в публицистиката е почнало да се случва нещо, което той назовава `инфлация на думите`, а те са изгубили личната си мощ. Все отново Райко съобщи, че мощно има вяра, че тази рецесия на езика ще бъде преодоляна. 
До финала в  категорията " Култура и изкуство " доближиха и Константин Мравов, Klinklin.bg: Румен Стоянов: " Превеждах " Сто години самотност " благодарение на 25 души " ; Даниел Димитров, Btvnovinite.bg: " Анна Томова-Синтова: Разпявам се всеки ден, само че за мен сцената беше дотук ".
От целия екип на - честито, Райко! И продължавай все по този начин мощно да уважаваш думите!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР