Заместник главният прокурор Десислава Пиронева и прокурори от Върховна административна

...
Заместник главният прокурор Десислава Пиронева и прокурори от Върховна административна
Коментари Харесай

Заради увеличаващите се жертви на пътя заместничка на Гешев се срещна с Европейския център за транспортни политики

Заместник основният прокурор Десислава Пиронева и прокурори от Върховна административна прокуратура /ВАП/ се срещнаха с ръководителя на Управителния съвет на Европейския център за транспортни политики /ЕЦТП/ Диана Русинова и представители на неправителствената организация. Срещата се организира по самодейност на ЕЦТП, оповестиха от прокуратурата.

От неправителствената организация показаха паниките си, свързани с проблемите в превоза, включително - пътната сигурност и систематичното несъблюдение на разпоредбите от страна на способените институции. Според представителите на ЕЦТП има доста нарастване на жертвите и потърпевшите от произшествия у нас.

Десислава Пиронева и прокурорите от ВАП срещнаха представителите на ЕЦТП с всички инспекции, свързани със положението на пътищата в България и пътната сигурност, инициирани от прокуратурата напоследък.

Специално внимание беше обърнато на установените голям брой нередности във връзка с знаците, маркировката и пътните такъми на автомагистралите, скоростните и републиканските пътища от първи клас в цялата страна, установени след инспекция, предоставена от прокуртурата на районното министерство и организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".

По време на инспекцията на автомагистралите, скоростните и републикански пътища в страната от Агенция " Пътна инфраструктура " /АПИ/ и ДАБДП са установени незадоволителни равнища на пътна сигурност и стана ясно, че по всички автомагистрали се следят редица пропуски и несъответствия в ръководството на пътната инфраструктура. Тогава ВАП сезира способените институции да подхващат дейности по отстраняването на нередностите.

По време на срещата заместител основният прокурор и ръководителят на Управителния съвет на ЕЦТП разискаха опциите за съдействие в границите на закона по тематиките, свързани с пътна сигурност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР