Заместник-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров определи мотивите

...
Заместник-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров определи мотивите
Коментари Харесай

Сарафов направи опит за преврат в прокуратурата: Ясен Тодоров

Заместник-директорът на Националната следствена работа (НСлС) Ясен Тодоров дефинира претекстовете за настояването за отстраняването му, импортирано от неговия шеф и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов, като " неотговарящи на истината ". И добави, че точно Сарафов е направил опит за прелом в прокуратурата, съобщи Нова тв.

Тодоров изрично съобщи, че гърмежът против кортежа на обвинител номер 1 е било " атентат, терористичен акт, опит за ликвидиране - изрично гърмеж, подложен да убива ".

Израелският специалист по антитероризъм не е бил в България поради опита за нападение. Това настояват от Федерацията на ционистите у нас. По думите им това са спекулации и даже името на специалиста е сбъркано. Преди дни от прокуратурата също обявиха, че на местопроизшествието е имало задграничен специалист, само че той не е бил позволен от наблюдаващите прокурори и не е взел присъединяване в осъществяваните дейности по следствието.

Тезата удостовери и Ясен Тодоров. По думите му израелският специалист е бил на местопроизшествието, само че не е работил по случая, а единствено е " погледнал ”. Той е почитан върховен офицер от израелски специфични служби, посочи Тодоров. И акцентира, че специалистът самичък е предложил помощта си за следствието на опита за покушението.

" Пред Българска телеграфна агенция Сарафов съобщи, че надали не аз и Гешев сме на страната неприятните, а той ще пристигна на бял кон и ще оправи прокуратурата, която била затънала в калния политически терен. Аз незабавно си зададох въпроса къде е бил господин Сарафов в последните 10-12 години. Ако той не е бил склонен с работата на прокуратура, е можело да си подаде оставката ", разяснява Тодоров. И добави, че той самият е реагирал прочувствено на тези изказвания, което евентуално е подразнило Сарафов и го е предиздвикало да изиска оставката му.

По информация на Тодоров апелативни прокурори са декларирали, че не са подписвали оповестеното на уеб страницата им искане за премахване на Гешев. " Имало е позвънявания до всички ръководители на апелативни прокуратури да вършат това нещо ", съобщи още зам.-шефът на националното разследване.

Според него държавното обвиняване не би трябвало да позволява политиката да му въздейства. Тодоров разяснява и поръчката на претендента на ГЕРБ-СДС за министър председател Мария Габриел, че в случай че заеме поста, незабавно ще изиска отсраняването на основния прокурор. " Считам това за безусловно неприемливо, защото нарушава правилото за разделяне на управляващите ", съобщи зам.-директорът на Национална следствена служба.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР