Заместник-държавният секретар на САЩ Стивън Бигън увери премиера на Украйна

...
Заместник-държавният секретар на САЩ Стивън Бигън увери премиера на Украйна
Коментари Харесай

САЩ подкрепят усилията на Украйна за реформи, каза в Киев високопоставен американски дипломат

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Стивън Бигън увери премиера на Украйна Денис Шмигал, че Вашингтон поддържа напъните на Киев за промени. Това заяви американското посолство в Украйна след среща вежду двамата в Киев през днешния ден, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Съединени американски щати поддържат Украйна в промените, които целят да засилят демократичните институции, да подобрят капиталовия климат и да разрешат на страната на реализира своите евроатлантически желания. Съединени американски щати поддържат напредъка на Украйна в промените за нейната по-нататъшна интеграция с Европа, в това число съдействието с интернационалните сътрудници, с цел да укрепи своите правосъдни, регулаторни и финансови институции, написа още в изказването.

На среща сред Бигън и украинския вицепремиер Олексий Резников бяха разисквани въпроси на реинтеграцията на краткотрайно окупираните територии в източната част на някогашната руска република. Те разговаряха също за вероятностите пред Украйна в изискванията на спора с проруските сепаратисти. Преди Киев високопоставеният американски посланик посети Вилнюс и Москва. В съветската столица той разиска ситуацията в Беларус, въпроси на разоръжаването и обстановката на Корейския полуостров, напомня ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР