Замъкът се намира в село Люпиак-дан-льо-Жерс, Югозападна Франция. Там в

...
Замъкът се намира в село Люпиак-дан-льо-Жерс, Югозападна Франция. Там в
Коментари Харесай

Местната общност и частни интересе се сблъскаха заради замъка, в който е роден Д'Артанян

Замъкът се намира в село Люпиак-дан-льо-Жерс, Югозападна Франция. Там при започване на 17-и век се ражда Шарл дьо Бац дьо Кастелмор, чиято работа на френската корона въодушевява Александър Дюма за облика на известния воин от романа " Тримата мускетари "
Родният палат на Д`Артанян във Франция е обект на спор сред локалната общественост и частни ползи, заяви Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция. От едната страна е желанието постройката с повърхност 700 кв. м да бъде превърната в туристически и културен център, а от другата - имението да се трансформира в частен жилищен план на изпълнителния шеф на компанията " Ошон ритейл " (Auchan Retail).

Замъкът се намира в село Люпиак-дан-льо-Жерс, Югозападна Франция. Именно тук при започване на 17-и век се е родил Шарл дьо Бац дьо Кастелмор, чиято работа на френската корона става ентусиазъм за облика на известния воин от романа " Тримата мускетари " на Александър Дюма.

Имотът се предлага за продажба от две години.

През 2022 година департаментът Жерс изрази предпочитание да придобие замъка, намиращ се на към 120 км от Тулуза и оценен на близо един милион евро. Тогавашният министър-председател на Франция Жан Кастекс, който е родом от района, поддържаше самодейността. Проектът обаче не се реализира, защото притежателят на постройката разгласи двойна цена и бяха нужни съществени ремонтни действия.

През 2023 година - 350-годишнината от гибелта на мускетаря, локалните управляващи основаха асоциация на името на Д`Артанян, която имаше за цел да направи ново предложение за покупка. През декември обаче компанията за развиване на земите и селските региони в Жерс разгласи, че се интересува от предлагането за покупка на основния изпълнителен шеф на " Ошон ритейл " Ив Клод, който изрази желание да го трансформира в своя резиденция.

Около замъка има 150 ха аграрни земи. Окончателното решение се чака в края на януари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР