Зам.-шефът на Националната следствена служба Ясен Тодоров разкри, че разследването

...
Зам.-шефът на Националната следствена служба Ясен Тодоров разкри, че разследването
Коментари Харесай

Зам.-шефът на НСлС Ясен Тодоров разкри докъде е стигнало разследването по случая Георги Семерджиев

Зам.-шефът на Националната следствена работа Ясен Тодоров разкри, че следствието по случая Георги Семерджиев е в извънредно напреднала фаза.

Той разкрива, че работата на Национална следствена служба в първите часове след закононарушението, е била извънредно интензивна. Вече са направени заключенията на множеството от експертизите. В напълно скоро време следва следствието да бъде завършено и обвиненият Георги Семерджиев да бъде предаден на съда.

Тодоров означи, че несъмнено е открита помощта, която скандалната полицайка Симона Радева е оказала на Семерджиев след ПТП-то. Тя не е била във возилото с него сега на злополуката, а ролята й в ежедневната активност на Семерджиев е предмет на друго следствие. То би трябвало да откри дали униформени чиновници от разнообразни равнища в Министерство на вътрешните работи са му осигурявали „ полицейски чадър “.

По мотив на войната сред предходното управление на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, Тодоров показва, че от три десетилетия работи със чиновници на вътрешното министерство и няма професионални или личностни несъгласия, даже в противен случай – координацията по сред им е повече от добра.

Според него този проблем идва от политическото управление на Министерство на вътрешните работи, което непрестанно и по всевъзможни мотиви се пробва да нападна държавното обвиняване, а това е от изгода единствено за престъпността. Без помощта на ДАНС и Министерство на вътрешните работи, работата на прокурорите и следователите е обречена напълно.

Ясен Тодоров дефинира като голяма неточност закриването на профилираното правораздаване. В кратковременен проект това ще помогне на редица нарушители да избегнат наказателната отговорност за осъщественото от тях. В дълготраен пък следствията ще са още по-пагубни.
Тодоров предвижда, че ни следва да станем очевидци на възраждащата се проведена престъпност в някои региони на страната.

Освен това Национална следствена служба ще бъде натоварена с повече работа, защото част от делата, разследвани от следователите към профилираната прокуратура ще преминат в националното разследване.
Според Тодоров, тематиката за правосъдната промяна е комфортна „ дъвка “ за всички политици и нормално се явява сполучлив трамплин за влизане в Народното събрание.

Предвид обстоятелството, че огромна част от радетелите на тази промяна нямат обикновено разбиране за работата и метода на действие на правосъдната система, множеството законодателни решения в тази област задълбочават проблемите, вместо да ги разрешат.

Категоричен е, че няма упоритостта да оглави Национална следствена служба и добавя, че все още има редица други професионални и персонални проекти. 
Източник: Уикенд 
 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР