Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки разказа в ефира на „Здравей,

...
Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки разказа в ефира на „Здравей,
Коментари Харесай

Джамбазки стана санитар във ВМА: В ковид-отделението видях хора, които горяха маски по площадите

Зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки описа в ефира на „ Здравей, България " по NOVA за дните си като доброволец в битката против COVID-19 в Инфекциозната клиника на ВМА. Той разкри, че в отделението е видял водачи на митинга, които са били измежду горящите маски пред Министерския съвет, а след това са дишали с апарати. Джамбазки обаче не назова имена.

Евродепутатът е помагал като санитар и е отговарял за дезинфекцията, с цел да има по-голяма сигурност за лекарите и да не се заразяват.

" Фанатично би трябвало да се чисти, непрестанно ", сподели той. " Клиниката е цялостна от горе до долу с тежко заболели хора, те издишат непрестанно болест във въздуха. Трябва да се чисти, с цел да останат здрави лекарите ", разказа обстановката там евродепутатът, който влезе в ролята на санитар.

" Видях там реаниматор, който след нощна промяна изчаква до 6 часа на идващия ден, с цел да се транспортира последния човек жив. Не си взе детето от детска градина. Ако ходех там за пиар, щях да го оглася преди 3 седмици, когато започнах, а не в този момент инцидентно да се разбере. Не сме били тъпана, тъй като не е морално ", описа Джамбазки.

Той разкри, че в събота и неделя на дежурство остават по един доктор и две сестри. " Само тези хора дават отговор за всички заболели тогава ", акцентира той.

" Има младежи в тежко положение. Имаше и водачи на митинга, които горяха маски. И след това дишаха с апаратите, само че няма да загатвам имена, тъй като не ми е работа ", разкри той.

" Не ме е боязън, само че не съм и спокоен. Човек може да се разболее от страха си ", сподели евродепутатът, който след изявлението си онлайн в Европарламента, счита да се върне назад в клиниката на ВМА.

" Властта в обстановка на пандемия постоянно може да се оправя по-добре ", заключи евродепутатът и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

„ Факт е обаче, че никой не знае по какъв начин да ръководи тази болест. Липсата на медицински личен състав е най-големият проблем и той е систематичен за българското опазване на здравето. Когато пандемията премине, ще си проличи кои са същинските специалности - тези, които би трябвало да бъдат оценени ", уточни той, като изброи лекари, служители на реда, публицисти.

Евродепутатът направи съпоставяне на обстановката към COVID-19 в България и Белгия и предприемането на ограничения.

„ Белгийската стопанска система и запаси са доста по-големи от нашите. Там може да си разрешат да затворят всичко и нищо да не работи. Тук обаче ще се закрият десетки междинни и дребни бизнеси. Хора ще останат на улицата. Ще се сложим сред два огъня - болестта и безработицата. Трябва да се откри междинният път ", разяснява зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР