Зам.-председателят на парламента и лидер на партия ВОЛЯ Веселин Марешки

...
Зам.-председателят на парламента и лидер на партия ВОЛЯ Веселин Марешки
Коментари Харесай

Веселин Марешки: Отдавна трябваше да има безплатни лекарства за пенсионери и деца

Зам.-председателят на Народното събрание и водач на партия ВОЛЯ Веселин Марешки пита българите в чужбина кой при тях има достъп до безвъзмездни медикаменти.
„ Знаете, че новата ни идея е въвеждането на безвъзмездни медикаменти за пенсионери над 65 -годишна възраст и възпитаници до 4 клас. За учениците от четвърти до осми клас - с 50% по - евтини медикаменти. Тази мярка дори е закъсняла. Но все в миналото би трябвало да се направи. Затова ние подехме акция първо да питаме хората- желаят ли или не. Над 160 000 души досега са се подписали " ЗА " и поддържат ВОЛЯ в тази самодейност ”, споделя Марешки.
 Веселин Марешки: Не би трябвало да има амнистия за тези, които докараха българските пенсионери до това състояние! Веселин Марешки: Не би трябвало да има амнистия за тези, които докараха българските пенсионери до това състояние!
Днес е и Денят на възрастните хора, избран за подобен от Организация на обединените нации през 1990г. Годината на тотални промени в България! Какво се случи през т...
Той дава образец с Англия и Германия, където медикаментите за деца до 18 години са безвъзмездни. Освободени от заплащане са и възрастните хора на възраст над 60 години. Във Франция не се заплащат медикаментите за деца под 1 година и за възрастни над 60 години. Лидерът на ВОЛЯ показва и дейностите в Съединени американски щати на президента Тръмп, който неотдавна стартира да прокарва политика за понижаване на цените на медикаментите.
„ Това е вярната модерна политика. Така давам отговор на тези, които се съмняват, че било нещо предизборно. Не! Това би трябвало да се направи незабавно. Не знам за какво до момента нито една партия не е повдигнала този въпрос! Ето такава е ролята на ВОЛЯ - да сочи на останалите кои са значимите за хората политики, тъй като всички май са се вторачили единствено в партийните си проблеми! ”, написа Марешки в поста си и приканва нашите сънародници по света да дадат образец по какъв начин е в страните, в които живеят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР