Зам.-председателят на Комисията за финансов надзор /КФН/ Ралица Агайн подава

...
Зам.-председателят на Комисията за финансов надзор /КФН/ Ралица Агайн подава
Коментари Харесай

Зам.-председателят на КФН Ралица Агайн подаде оставка


Зам.-председателят на Комисията за финансов контрол /КФН/ Ралица Агайн подава оставка. Това разгласи тя пред публицисти в Народното събрание. Агайн е в Народното събрание за изключителното съвещание, на което се разисква казусът с отнемането на лиценза за осъществяване на застрахователна активност на кипърската осигурител.

Агайн коментара, че оставката й е прочувствен акт, а не решение, подбудено от нарушаване на разпоредбите, съобщи БНР. Вчера държавното управление уточни Агайн като провинен за рецесията със застрахователната компания " Олимпик ".

Щетите по застраховките " Гражданска отговорност ", подписани със застрахователна компания " Олимпик " до 10 май, ще бъдат изплатени от Българския гаранционен фонд, разяснява Агайн.

Финансовият министър Владислав Горанов разгласи през вчерашния ден, че ще изиска от Народното събрание да освободи Агайн от поста ѝ отпред на ръководството " Застрахователен контрол " поради пропуски, които съгласно него, е позволила при надзора над банкрутиралото кипърско сдружение.

Горанов прикани Агайн непринудено да подаде оставка поради случая. Той насочи и доста остри рецензии. Според министъра Комисията за финансов контрол тя не се е поинтересувала какви са разпоредбите и процедурите, откакто Финансовото министерство на Кипър е поискало неплатежоспособност на Фонда.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР