Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви днес, че е убеден,

...
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви днес, че е убеден,
Коментари Харесай

В мандата на кабинета "Борисов 3" ЕК ще спре мониторинга на съдебната реформа у нас, убеден е Цветанов

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов разгласи през днешния ден, че е уверен, че в четиригодишния управнически мандат на кабинета " Борисов 3 " механизмът за съдействие и инспекция ще отпадне и за България, и за Румъния. През последните 10 години Европейската комисия (ЕК) следи напредъка на страната ни в региона на правосъдната промяна и битката с корупцията и проведената престъпност, а поради европредседателството идващият мониторингов отчет се чака да излезе през ноември, а не при започване на 2018 година

Коментарът на Цветанов бе в отговор на въпрос на публицисти за заключенията на еврокомисаря по правораздаване Вера Юрова, която на конгрес в София тази седмица съобщи, че когато се срещне с основния прокурор Сотир Цацаров, остава с усещане, че " в България всичко е наред ", само че след това вижда обстоятелствата и стартира да се съмнява дали " всичко е толкоз прелестно ".

Днес Цветанов съобщи, че е уверен, че механизмът ще отпадне в границите на това ръководство, тъй като през последните няколко седмици от Европейска комисия се чували сходни индикации поради политическата воля на държавното управление и парламентарната група на ГЕРБ.

" Всяка една рекомендация на Европейска комисия е взета в поради и ние сме променяли законодателството и сме правили нужните организационни ограничения, с цел да осъществим уговорките си. Във всички ръководства на ГЕРБ сме били в разговор с Европейска комисия ", съобщи Цветанов във връзка с ГЕРБ. Той даде да се разбере, че когато е била на власт, Българска социалистическа партия е отклонявала страната ни от този порив.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР