Зам.-министърът на външните работи Ирена Димитрова е новият национален координатор

...
Зам.-министърът на външните работи Ирена Димитрова е новият национален координатор
Коментари Харесай

Зам.-министърът на външните работи Ирена Димитрова е новият национален координатор за борба с антисемитизма

Зам.-министърът на външните работи Ирена Димитрова е новият народен координатор за битка с антисемитизма, оповестяват от пресцентъра на Министерство на външните работи. 

Постът на народен координатор за битка с антисемитизма е отражение на уговорките и напъните, които Република България подхваща по линия на битката с антисемитизма и съставлява отзив за предпочитания темперамент на тематиката в границите на българската външна политика. Длъжността бе основана през октомври 2017 година, а през ноември 2022 година постът на народен координатор бе институционализиран за заместник-министър на външните работи, с което се покачва видимостта му и се основават спомагателни условия за последователност в политиката по тематиката. 

Основната роля на националния координатор е както постигането на поредност в битката с антисемитизма, по този начин и поддържане на дейни контакти с националните координатори на държавите-членки на Европейския съюз и съдействие по тематиката с съответстващите интернационалните организации, в това число Международния алианс за възпоменание на Холокоста. Противодействието на дискриминирането, в това число деянията на антисемитизъм, съставлява приоритет за страната ни, която продължава да бъде ангажирана с тематиката както в региона на многостранна дипломация, по този начин и по линия на двустранното съдействие. 

Ирена Димитрова наследява на поста заместник-министър Велислава Петрова.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР