Зам.-министърът на туризма Даниела Стоева напуска поста и си е

...
Зам.-министърът на туризма Даниела Стоева напуска поста и си е
Коментари Харесай

Зам.-министърът на туризма Даниела Стоева подаде молба за на...

Зам.-министърът на туризма Даниела Стоева напуща поста и си е подала молба пред премиера Стефан Янев, като е уведомила, и министър Стела Балтова, оповестиха за TravelNews представители от сектора. Самата тя удостовери новината. „ Напускам. Имам бизнес, за който да се погрижа. Срокът ми беше 3 месеца, а стана 4 месеца “, разяснява Стоева. Засега няма изясненост кой ще заеме нейната позиция. В сектора се приказва, че може да бъде върната Ирена Георгиева, която беше на поста в продължение на 6 години до май тази година, когато беше освободена.

От бизнеса разясняват, че Даниела Стоева и другата зам.-министърка Мария Белколева все по-трудно работили с министър Стела Балтова, която си изпускала нервите, овиквала и даже си разрешавала да ги наскърбява. Белколева беше непосредствено назначена за зам.-министър на туризма от премиера и президента Румен Радев, без знанието на Балтова. Тя е от кръга на Кирил Петков и идва от Канада, където е с положително име, и е обявявана за брокер номер 1 на недвижими парцели в страната.

Туристическият отрасъл през днешния ден също разгласи в позиции, че не може повече да работи със Стела Балтова. Писма до президента в тази посока изпратиха Алиансът на туристическата промишленост в България и двете организации на заведенията.

Даниела Стоева е някогашен ръководител на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници (АБТТА). Тя е притежател на туроператора " Тандем травел ", която се занимава с входящ туризъм. Стоева е експерт с близо 30-годишен стаж в туризма, над 25-годишен мениджърски опит, сполучлива академична кариера и добита докторска степен Доктор Икономика и ръководство (Туризъм), член на АБТТА от 2013 година, част от управлението на Асоциацията през последните три мандата на ръководство, Председател на Управителния Съвет в интервала 2019 – 2020 година, член на Борда на шефовете на ЕКТАА в интервала 2019 -2021 година, специалист в няколко непрекъснати публично – държавни консултативни органи и работни групи, в това число и на Европейско равнище.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР