Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков се опита

...
Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков се опита
Коментари Харесай

Нанков: Режим в Ботевград може да има евентуално след 3 месеца

Зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков се опита да успокои жителите на Ботевград, че не се задава и там водна рецесия, както в Перник. Думите му бяха, откакто кметът на града Иван Гавалюгов изнесе данни, че Водноелектрическа централа " Бебреш ", свързвана с някогашния кмет на Правец Васил Златев, източва непозволено доста питейна вода от едноименния язовир. Въпреки това Нанков не изключи опцията да има воден режим в града " вероятно след 3 месеца ".

" Да успокоя жителите на Ботевград – не ги чака воден режим. Реагирахме бързо. Още през вчерашния ден свикахме среща в Министерство на регионалното развитие с кмета на общината и притежателя на ВиК сдружението. Има вода за 110 дни, даже в случай че не влезе и капка вода през този интервал ", сподели Нанков пред " Нова тв ". Но по-късно добави:  " Воден режим вероятно може да има след 3 месеца. Засега обаче няма такива опасения ".

" Няма място за терзание нито за Ботевград, нито за Шумен, а и за Търговище ", сподели още той.

" Достъпът до питейна вода е главно и обезпечено човешко право. 59% са приблизително загубите на вода в народен мащаб. За това е и значима тематиката за подмяната на водопроводите - добави Нанков. - Факт е, че в немалка част на страната водното количество на язовирите е ниско. Водата в бент. " Студена " е различен въпрос – няма вода, само че аргументите не са единствено в климата. Предстои да се проверява ".

А по отношение на това дали скоро перничани ще имат вода зам.министърът разгласи: " Нивото на подпочвените води е ниско, само че ще има задоволително за зареждане. От чешмите ще тече непрекъсната, а и чиста вода когато има задоволително количество. Ако язовир  " Студена " се изпълни, може би през март, ще има задоволително вода ".

Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР