Зам.-министърът на околната среда и водите Емилия Тончева и експерти

...
Зам.-министърът на околната среда и водите Емилия Тончева и експерти
Коментари Харесай

МОСВ и протестиращи обсъдиха разширяването на защитената зона в Шкорпиловци

Зам.-министърът на околната среда и водите Емилия Тончева и специалисти от дирекция " Национална работа за отбрана на природата " се срещнаха с представители на протестиращите пред постройката на Министерство на околната среда и водите жители от община Бяла.

Те сложиха въпроси по отношение на

На представителите на локалната общественост беше разяснено, че промени в рамките на предпазени зони се правят по реда на Закона за биологичното многообразие. Процедурата стартира с внасяне на стимулирано предложение в Министерство на околната среда и водите, което може да бъде направено от държавни органи или от научни и публични организации.

От Министерство на околната среда и водите показват, че предлагането за предпазена зона " Плаж Шкорпиловци " е било прегледано на съвещание на Националния съвет по биологично многообразие и е било подкрепено след гласоподаване.
 Асоциация е срещу разширението на
Асоциация е срещу разширението на " Натура 2000 " в Ропотамо, Шкорпиловци, Галата

Изчисляват с какъв брой щяла да се разшири зоната

Тончева заяви, че на съвещанието е имало представители на регионалната и общинската администрация, които са били поканени за присъединяване. Техните мнения са показани на съвещанието на съвета.

Уточнено е и че процедурата по изменение на границата на предпазената зона още не е завършила. Изтъкна се, че въпросът за режимите и рестриктивните мерки в предпазените зони е предмет на обособена процедура, при която наложително би трябвало да се проведат публични разисквания. Тези въпроси обаче не са обсъждани на извършеното съвещание на НСБР.

Тончева обърна внимание и на обстоятелството, че разширението на границата на предпазената зона попада напълно в рамките на оповестената през 2012 година предпазена зона за дивите птици " Камчийска планина ".
 Няма заделен запас за
Няма заделен запас за " Натура 2000 ", тревожат се природозащитници

Не са планувани и ограничения за оповестяване на предпазени зони
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР