Зам.-министърът на образованието Карина Ангелиева определи като безотговорно и тъжно

...
Зам.-министърът на образованието Карина Ангелиева определи като безотговорно и тъжно
Коментари Харесай

Карина Ангелиева: Имаме сериозна компонента Наука“ в Плана за възстановяване и устойчивост

Зам.-министърът на образованието Карина Ангелиева дефинира като безконтролно и тъжно декларираното желание на " ИТН " да върне мандата за сформиране на държавно управление.

" Това е безконтролно и тъжно да не искаш да поемеш отговорността, когато те е натоварил с тази отговорност гласоподавателят ", сподели в " Още от деня " Ангелиева.

Тя е взела участие в основаването на Плана за възобновяване и резистентност.

" Министерството на образованието и науката приготви планове в региона на човешкия капитал – обучение, модернизиране на просветителна среда, създаване на модерна просветителна среда вътре в училище; предложихме и съответни политики, свързани с поддръжка за младежите, за тези отвън работа, тези, които се нуждаят от повече благоприятни условия за подготовка и умения в дребните обитаеми места “, уточни Карина Ангелиева.

За мен е доста значимо да усилваме парите за научни проучвания и нововъведения. Имаме сериозна съставния елемент " Наука “ в Плана за възобновяване и резистентност, добави тя.

Обясни, че гладът за квалифицирана работна ръка не е единствено в България.

" Да, страда бизнесът от квалифицирана работна ръка, което значи, че би трябвало доста повече вложения в бърза пътека за подготовка и взаимно с Министерството на труда и обществената политика предлагаме тъкмо това, предлагаме ваучерна политика и бърза пътека за преквалификация “, разясни зам.-министърът на образованието.

" Планът за възобновяване и резистентност има съответни параметри. Един от тях е обвързван с към този момент почнали промени. Вторият значим детайл е зрялост на капиталовите планове, т.е. планове, които незабавно могат да стартират вложения “, съобщи Ангелиева.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР