Зам.-министърът на икономиката и бивш зам.-министър на туризма Александър Манолев

...
Зам.-министърът на икономиката и бивш зам.-министър на туризма Александър Манолев
Коментари Харесай

Зам.-министър Александър Манолев си построил имение с европари?

Зам.-министърът на стопанската система и някогашен зам.-министър на туризма Александър Манолев е следващият общественик, чието име бива забъркано в " сагата ", наречена " Апартаментгейт ". Според уеб сайтът за проверяваща публицистика " Биволь " Манолев е притежател на парцел, в който е издигната къща за посетители, която е финансирана по план на Програмата за развиване на селските региони със сумата от 380 000 лева
Любопитен факт, е че заплащането е утвърдено през декември 2015 година от Държавен фонд земеделие (ДФЗ), единствено месец, откакто Манолев е назначен за заместник-министър на туризма.
Става въпрос за парцел, намиращ се сред Сандански и курорта Попина лъка, който е платен от зам.-министъра през 2013 година от компания ( " Ди Ди Ви " ), основана през 2012 година - благосъстоятелност е на панамската офшорка Kelgrin Inc.
По-малко от месец след покупката Манолев учредява право на градеж на " жилищна постройка – къща за посетители " с РЗП 530,47 кв.м. на компанията " Агротрейд – Ана Димитрова " ET. Едноличното сдружение е записано единствено седмица откакто Манолев купува терена на адреса на неговата сестра в Сандански. През октомври същата година правото на градеж на " Агротрейд " е обогатено с ограда, басейн и паркоустройство.
Междувременно компанията сполучливо написа есе до ДФЗ за дотация от 390 160 лева по ПРСР. Общата стойност на плана е за 564 174 лева одобрени разноски по контракт. Строежът на имението от половин декар завършва сполучливо през октомври 2015 година и е инспектирано от ДФЗ през ноември 2015, когато Манолев става зам.-министър. Сегашният министър на земеделието Румен Порожанов тогава е началник на ДФЗ. През декември 2015 той разписва заплащането и по този начин впечатляващият строеж излиза единствено 170 000 лева

Снимка: " Биволъ "
В последната декларация на Манолев не написа безусловно нищо за първокласния терен край Сандански, до момента в който в тази за 2015 година са разказани другите негови парцели, добити в и към града.
" Биволъ " се свърза с Александър Манолев посредством държавната пресслужба. На въпрос какви връзки има с Ана Димитрова, употребява ли парцела, за какво не е заявен в случай че го употребява и ще подаде ли оставка, отговорът на Манолев е следният:
" Нямам никаква благосъстоятелност в Сандански.
През 2012 година притежавах парцел, който продадох на упоменатото от вас сдружение. Мястото не е заявено тъй като няма по какъв начин да заявявам нещо, което не е моя благосъстоятелност. Сделката е направена още през 2012 година, когато съм бил в частния бранш.
Да, несъмнено познавам се с Ана Димитрова – както споделих, аз съм й продал парцела. В следствие съм бил и клиент на упоменатото място за настанявяне – против възнаграждение, за което имам и издадени документи.
Що се отнася за оставката – подготвен съм да я подам във всеки един миг. Надявам се сходен акт да е обвързван с работата ми, а не с възможни подозрения ".
Проверката в Кадастъра и Имотния указател обаче демонстрира изрично, че Манолев има голям брой покупко-продажби за земи в региона на Сандански и парцелите са на негово име. Земята, на която е издигната въпросната къща за посетители е негова благосъстоятелност и сега. Няма никакви данни тя да е продадена, а са налични само данни за учредено безсрочно и възмездно право на градеж.
Финансирането с европейски пари на " къщи за посетители " цели развиване на селския туризъм. Практиката обаче много почтено демонстрират злоупотреби и сякаш " къщите за посетители " се оказват първокласни частни вили, издигнати с държавни пари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР