Зам.-министър на транспорта Владимир Върбанов е защитил позицията на българския

...
Зам.-министър на транспорта Владимир Върбанов е защитил позицията на българския
Коментари Харесай

Транспортното министерство е защитило българските превозвачи пред ЕС

Зам.-министър на превоза Владимир Върбанов е защитил позицията на българския транспортен отрасъл в Брюксел. А тя е, че Пакет " Мобилност I " товари непостижими разноски дребните и междинни предприятия, които съставляват гръбнака на тежкотоварния авто превоз, и прави невероятно адаптирането му към задачите за резистентност. Съобщението на транспортното ведомство идва след вчерашните рецензии от страна на българските превозвачи, които бяха ориентирани непосредствено към министър Николай Събев.

Позицията на България е била показана по време на Неформален съвет на министрите на превоза на Европейски Съюз, който се организира под егидата на Френското председателство.

Припомняме, че за присъединяване на зам.-министъра превозвачите схванаха в последния миг. Браншът разкритикува остро неналичието на самодейност от страна на Събев за среща с тях, тъй че да се знае какви дейности се подхващат по пакет " Мобилност ".

По мотив влизането в действие на наредбите от пакета, зам.-министър Върбанов е изтъкнал отрицателното влияние върху превозвачите и климатичните упоритости на Европейски Съюз от мярката, която изисква наложителното връщане на транспортното средство в страната на регистрация.

България ще подтиква електромобилността посредством начинания за закупуване на електрически автомобили и посредством създаване на зарядна инфраструктура, заявява българската делегация по време на съвещанието.

Министрите на превоза са разискали вероятностите пред декарбонизацията на превоза в Европейски Съюз. По време на полемиката за проверка на Трансевропейската транспортна мрежа Върбанов е приветствал огромната рационализация на железопътната инфраструктура, както и построяването на интермодални терминали като опция за понижаване на излъчванията от автомобилния превоз.

По думите му тези цели би трябвало да са съобразени с икономическите действителности. България изрази разочарованието си от изключването на жп направлението от София до границата с Република Северна Македония, както и продължението на кулоар VIII през Република Северна Македония и Албания, показват в прессъобщение от министерството.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР