Зам.-главният прокурор Иван Гешев очаква още обвинения за служители на

...
Зам.-главният прокурор Иван Гешев очаква още обвинения за служители на
Коментари Харесай

Проверяват и всички бивши служители на Тад груп

Зам.-главният прокурор Иван Гешев чака още обвинявания за чиновници на " Тад груп ", откакто компанията бе обвързвано с хакерската офанзива против Национална агенция за приходите.

Относно напускането на чиновниците от компанията, той разяснява пред НоваТВ, че са евентуално са напуснали по персонални аргументи, " тъй като не се тормозят от нищо ".

" Това по никакъв метод не изключва наказателната отговорност, тъй като са конфискувани всички работни компютри на всички чиновници. Ще се работи и с всички, които са работили във компанията в последните 2 години. След декриптиране на компютрите, в случай че се съберат доказателства за осъществено закононарушение, ще бъдат привлечени към наказателна отговорност ", добавя Гешев.

Гешев разяснява и констатирането на 500 хиляди пароли и 500 хиляди имейли. " Това надали може да се впише в термина " законно " и надали непринудено е предоставено на тази компания ".

" Факт е, че е реализирано нерегламентирано търсене в тази база данни. Тези неща и други, които нямам право да разясня, ни дава съображение да мислим, че има две посоки на активността на компанията. Едното е реализиране на киберрекет, а втората тенденция е, че тези механически благоприятни условия за този киберрекет са употребявани и надградени за реализиране на кибертероризъм ", изясни той.

Относно проведения митинг пред Висш съдебен съвет от " Демократична България ", Facebook общността на българските юристи, Инициатива " Правосъдие за всеки " Гешев разяснява, че " не проследявам политически събития, не съм в час с политическия дневен ред ".

Той добави и че няма от какво да го тормозят номинациите. " С риск да звучи по забавен метод ще кажа едно нещо - аз върша неща, които другите могат единствено да обещаят ". /Нова тв
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР