Залозите в днешната криза са големи, има истинска опасност от

...
Залозите в днешната криза са големи, има истинска опасност от
Коментари Харесай

НАТО: Има истинска опасност от конфликт

Залозите в днешната рецесия са огромни, има същинска заплаха от спор, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пред участниците в събитие, отдадено на бъдещето на Алианса.

Изправени сме пред най-голямата опасност за европейската сигурност от генерации, уточни той във връзка на рецесията с Украйна. Русия изправя Украйна пред непосредствена опасност, означи Столтенберг.

По думите му Москва слага под въпрос разпоредбите за взаимна защита на страните от Алианса. Това не визира единствено участието на Украйна в НАТО, само че и свободата на избор за присъединение към пакта на Финландия и Швеция, уточни той.

Светът се насочва към стратегическо съревнование, властническите сили желаят да трансформират международния ред, да господства правото на мощния. Големите сили се стремят да диктуват на останалите с ултиматуми какво да вършат, заключи Столтенберг.

Той изрази готовността на Алианса да поддържа Украйна политически, на практика и финансово. Правото на самоотбрана е част от Хартата на Организация на обединените нации, означи генералният секретар във връзка оказваната поддръжка от съдружниците за Киев пред опасността от Русия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР