Заловената марихуана у нас за 1 млн. лв. е купена

...
Заловената марихуана у нас за 1 млн. лв. е купена
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Заловената марихуана за над 1 млн. лв. щяла да се пласира в Турция?

Заловената марихуана у нас за 1 млн. лева е купена легално в Канада с желанието да се продава незаконно. Това допусна пред Lupa.bg Тихомир Безлов, основен специалист по Програма „ Сигурност ” в Центъра за проучвания на демокрацията.



Според него е допустимо марихуаната да се пласира в Турция, защото там изкупуват в огромни количества от опиата.

Не е ясно кой е купил дрогата в Канада, прочут е единствено на кого е изпратена у нас –на 43-годишния Я. С.

219 кг марихуана задържаха митнически чиновници от отдел „ Борба с наркотрафика “ в Търговско дружество Митница София при инспекция на резервоар.

На 29 юни 2023 година митническите чиновници селектират за инспекция резервоар, показан за митническо оформяне в София. Контейнерът пътува от Канада през Гърция до адресат – физическо лице, в София. По документи с него се транспортират персонални движимости и мебели, оповестиха от Агенция „ Митници “.

При щателната митническа инспекция сред описаните артикули, в дъното на контейнера, са открити две кутии, съдържащи 16 сака.

В саковете са открити 438 вакуумирани пакета с тревиста маса и съцветия, които при полеви наркотест реагират на марихуана. Общото количество открит опиат е 219 кг с над 1 млн. лв. стойност по цени за потребностите на съдопроизводството.

След оперативно-издирвателни дейности е арестуван получателят на дрогата. Спрямо обвинения е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 3000 лева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР