Заложеното в проекта за Бюджет 2021 не е полезно за

...
Заложеното в проекта за Бюджет 2021 не е полезно за
Коментари Харесай

Деница Сачева: Бюджетът стъпва върху грешна прогноза. Просто купува време на правителството


Заложеното в плана за Бюджет 2021 не е потребно за обществото, а просто печели време на държавното управление. Така Деница Сачева от ПГ на ГЕРБ разяснява план-сметката на кабинета, която тази седмица влиза за разглеждане от парламентарните комисии.

Според Сачева бюджетът стъпва върху неверна прогноза - заложената инфлация е нереалистична като се чакат тя да доближи по-висока стойност от заложеното - към 7% съгласно макроикономическата прогноза на Българска народна банка. Икономическият напредък също се чака да е по-нисък. Така инфлацията ще " изяде " увеличената минимална работна заплата и пенсии, сподели Сачева.

" Един бюджет който стъпва на неверна прогноза, един бюджет, който залага неверен стопански напредък, един бюджет, който планува съществени обществени заплащания, само че за сметка на заеми, не може за е потребен за обществото. Това е един бюджет, който сега купува време на държавното управление, само че сигурно не взема решение проблеми. " - посочи Сачева.

Деница Сачева акцентира още, че не би трябвало да гледаме на проектозакона като на годишен бюджет, тъй като със декларираната актуализация през юли, той ще бъде в действие единствено сред 1 април и 30 юни. Тя насочи апел към ръководещите да се компенсират неотложно публичните институции, потребяващи ток за небитови клиенти като учебни заведения, детски градини, общини, манастири и лечебни заведения.

Вчера това предложение на ГЕРБ беше отхвърлено от парламентарната комисия по енергетика. Сачева отхвърли обвиняванията, че единствено кметове на ГЕРБ вкарват режим на уличното осветяване и прикани държавното управление да се запознае с действителната обстановка в обитаемоте места в страната.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР