Заличаването на границите между работата и личното време беше един

...
Заличаването на границите между работата и личното време беше един
Коментари Харесай

Тихите помощници в търсенето на баланса работа - лично време

Заличаването на границите сред работата и персоналното време беше един от трагичните странични резултати на ковид-пандемията. Впоследствие даже закупи силата на трансформиращо събитие, което предизвика синдроми на световния пазар на труда като „ Голямото овакантяване “, „ Хибриден модел на пабота “, „ Тихото овакантяване “ и диспути за „ Правото на изключване “. Изгубените граници мъчно се отвоюват назад, само че коства ли си въобще да се води война откакто просто можем да сложим „ бойното поле “ под цялостен надзор?!

В отговор на апелите и упованията за повече почитание към салдото работа-лично време, някои компании започнаха да създават функционалности, които са толерантни към класическото разбиране „ работно време “, или прибавят опция за повече тихи интервали, в които всеки може да се концентрира върху значимите си задания без непотребни разсейващи „ включвания “.  Ето няколко такива решения, които се появиха съвсем неусетно, само че към този момент сполучливо се вграждат в метода ни на живот и оказват помощ да открием своите граници на салдото работа-лично време.
Digital Detox
Digital Detox употребява концепцията за цифрово здраве и я трансформира в предизвикателство. Приложението предлага разнообразни режими, които можете да активирате, с цел да ви оказват помощ да намалите времето, прекарано пред екрана. То употребява разрешенията на админа на устройството, с цел да ограничи какъв брой постоянно употребявате телефона си и какво употребявате, до момента в който сте на него. Приложението употребява отчетност, с цел да държи потребителите наясно за действителните им привички. Разбира се, можете да го изключите и да игнорирате всичко това, в случай че желаете, само че не това е същинската цел, нали?
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР