Залата с 5 аниматроник модела на динозаври в Природонаучния музей

...
Залата с 5 аниматроник модела на динозаври в Природонаучния музей
Коментари Харесай

Пет вида динозаври влизат в Природонаучния музей

Залата с 5 аниматроник модела на динозаври в Природонаучния музей ще бъде открита на 1 декември в 10 часа. Както Марица.бг към този момент писа, динозаврите са китайско произвеждане и ще бъдат настанени в зала „ Лотос”.

Показаните типове са трицератопс, диметродон, анкилозавър, велосираптор и дилофозавър. Два от петте показани динозавъри са хищници.

На формалното събитие ще участват кметът на Община Пловдив Здравко Димитров, заместник-кметът „ Култура, археология и туризъм “ Пламен Панов и кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов. Първите гости в новата зала ще бъдат децата от ДГ " Майчина грижа ".

През втория стадий от преобразуването на зала „ Лотос” следващата година се чака в експозиционното пространство да бъдат прибавени още тиранозавър рекс, огромен трицератопс, птеродактил и стегозавър.



Мобилна лаборатория за бързи антигенни проби ще посреща децата в Природонаучния музей. Тя ще бъде настанена в него тъй като пред двата почивни дни ще има Детски уикенд. Лабораторията ще работи за деца до 7-годишна възраст. Тестовете са с годност 48 часа и цената на един е 10 лв..

Детските уикенди постоянно се радват на огромен интерес от страна на посетителите. Посетителите се позволяват в постройката при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения – наложително сложена защитна маска на лицето и отдалеченост.

Още вести и настоящи събития четете в
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР