Закупуваме 13 нови трамвая, които до края на годината ще

...
Закупуваме 13 нови трамвая, които до края на годината ще
Коментари Харесай

Фандъкова: Закупуваме 13 нови трамвая, които до края на годината ще пуснем по линия №5

Закупуваме 13 нови трамвая, които до края на годината ще пуснем по линия №5. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Новите трамваи са климатизирани, нископодови, с рампа за детски колички и за хора с увреждания и със звукова сигнализация за незрящи хора. Очакваме трамваите да дойдат в София до края на октомври 2019 година и до края на годината ще бъдат пуснати в постоянна употреба.

Договорът за доставката беше подписан през днешния ден от общинското сдружение „ Столичен електротранспорт ” и полската компания PESA. Стойността му е 44,7 млн. лева, цената на един трамвай е 3,3 млн. лева, като е планувана и доставката на аварийни елементи, съоръжение и образование на личния състав.

В последните няколко години успяхме да закупим 25 нови трамвая, които се движат по линии №7, №1 Освен това закупихме и 58 осъвременени трамвая от Чехия и Швейцария.

13-те нови трамвая, които купуваме тази година са част от плана „ Интегриран столичен градски превоз – фаза II “, който се реализира с финансова поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР