Законопроектът за изменение на Закона за обществените поръчки, внесен от

...
Законопроектът за изменение на Закона за обществените поръчки, внесен от
Коментари Харесай

ДПС настоя за бързо приемане на закона, забраняващ ин хаус процедурите

Законопроектът за изменение на Закона за публичните поръчки, импортиран от водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и народните представители Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид, да стане точка втора от дневния ред на Народното събрание за съвещанията му тази седмица, изиска зам.-председателят на ПГ на Движението Хамид Хамид. Това оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи.

Проектът цели цялостно унищожаване на " ин хаус " процедурите, както и на всички благоприятни условия за заобикаляне на процедурите за възлагане на публични поръчки. Законът пресича и опциите за основаване на корупционни практики. С него се отстраняват опциите за подписване на рамкови съглашение за възлагане.

Това е разумното мястото на законопроекта - да е точка втора, сподели Хамад в процедура от парламентарната естрада. Пленарното съвещание започва с разглеждане на импортираното от Има Такъв Народ предложение за разплащане с пътните компании.

Редица партии направиха няколко предизборни акции, обещавайки на българския народ, че ще отстранен регламентираните в Закона за публичните поръчки „ ин хаус “ процедури. От една страна голямото възлагане на поръчки по този ред, от другата страна основаната нервност за „ ин хаус “ процедурите, доведоха до обстановката, в която ще преглеждаме в точка първа.

Затова незабавно след точка първа, би трябвало да преглеждаме точка шеста - Закона за публичните поръчки. Да приключим с този „ ин хаус “ проблем, с цел да няма повече горещи картофи, от които изпълнителната власт да бяга и да рита топката към Народното събрание, безапелационен бе Хамид.

Въпреки това Народното събрание с гласоподаване остави законопроекта на Движение за права и свободи като точка шеста в дневния ред, което значи, че до разглеждането му в пленарна зала тази седмица няма да се стигне.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР