Законопроект за ограничаване на търговската надценка до 5% на десет

...
Законопроект за ограничаване на търговската надценка до 5% на десет
Коментари Харесай

Мая сваля надценката на 10 основни храни със закон

Законопроект за ограничение на комерсиалната надценка до 5% на 10 съществени, обществено значими хранителни артикули от дребната потребителска кошница като яйца, мляко, самун, месо, сирене, кашкавал, масло, приготвя Мая Манолова. Това разгласи тя по време на акция на " Левицата! " против високите цени на кашкавала във веригите.

В идващия парламент ще има още веднъж комисия по проверката за следствие на злоупотребите с господстващо състояние на пазара на питателните артикули, зарече се Манолова. „ Ще сложим вериги на цените във веригите “, изясни тя по повод  неконтроируемото повишение на цените на хранителните продукти в огромните вериги и други търговски обекти за хранителни артикули.

" Левицата! " е подготвена със законодателни начинания за идващото Народно заседание, които да подсигуряват обективни цени на стоките от първа нужда и завършек на злоупотребите, изясни юристката. В законопроекта ще бъде ясно написано, че в етикетите на питателните артикули би трябвало да участват две цени: цената, на която продуктът се доставя в комерсиалната верига от производителя и цената, на която веригата я продава на клиента. Един мощен държавен орган за следствие на спекулата с цените ще ограничи нелоялните търговски практики по отношение на клиентите и дребните производители, добави Манолова.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР