„Законодателната промяна, която внасяме, е с подписите на трите партии.

...
„Законодателната промяна, която внасяме, е с подписите на трите партии.
Коментари Харесай

Вигенин разчита депутати от ИТН да подкрепят програмата за кабинет

„ Законодателната смяна, която внасяме, е с подписите на трите партии. По-голямата част от предложенията на Има Такъв Народ също са зачетени в програмата. Ние разчитаме, че ще има народни представители, които ще си спомнят защо са определени. “

Това съобщи в студиото на „ Тази заран “ зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия.

" Разчитаме, че ще има народни представители от „ ИТН “, които ще поддържат програмата ", акцентира той.

" Досега партия с трети мандат не е правила такава стъпка. Ако има поддръжка за цели, има поддръжка и за държавно управление ", добави Вигенин.

79 са законопроектите, които би трябвало да бъдат признати по прецизен график. Включват избора на ръководител на КЕВР, на КПКОНПИ. Има и глава със законопроектите към Плана за възобновяване и резистентност. Програмата е със период от 6 месеца.

„ Готови сме да предложим удължение на работата на Народното събрание. Някои законопроекти би трябвало да бъдат готови от ново държавно управление. Други са подготвени “, посочи той, добавяйки, че има и управническа стратегия за работата на Министерския съвет.

Избирателите на Българска социалистическа партия избират да няма избори, безапелационен бе Вигенин.

Предложението за министър-председател ще бъде Асен Василев. В петък ще стане ясно дали ще има поддръжка за кабинета. Ако няма - мандатът ще бъде върнат. При събирането на болшинство политическите сили ще се обсъдят постовете в предстоящ Министерски съвет.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР