Законодателна промяна, според която опашките на граничните пунктове в цяла

...
Законодателна промяна, според която опашките на граничните пунктове в цяла
Коментари Харесай

Новаков предлага мерки за облекчаване на трафика по граничните пунктове

Законодателна смяна, съгласно която опашките на граничните пунктове в цяла Европа ще бъдат понижени. Това предлага евродепутатът Андрей Новаков във връзка блокирането на пътищата към Русе на границата с Румъния, заяви БНР.

Той ще ги внесе още в първите дни на септември.

По негова самодейност ще бъде препоръчана и законодателна смяна, съгласно която един камион би трябвало да бъде проверяван за една минута на която и да е граница сред европейски страни.

" Това не значи една минута за очакване на границата. Това значи единствено една минута, с цел да провериш камиона. Към момента това време е над три минути, което би означавало, че в случай че съумея да прекарам тази корекция през европарламента, опашката би трябвало да се свие над три пъти ".
 Демерджиев подреди прекъсването на тировете към Русе и Видин да стартира от Свиленград
Демерджиев подреди прекъсването на тировете към Русе и Видин да стартира от Свиленград

Ще бъде ще покрито цялото трасе от Свиленград до Северната граница

Новаков добави, че най-бързото решение на въпроса с опашките на границата е да се назначат повече хора за обработка на документите.

Припомняме, че служебният вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван покачвания трафик към северната граница на страната. От през вчерашния ден ОДМВР- Разград, Велико Търново и Стара Загора започнаха прекъсването на товарните коли, пътуващи към Русе - Дунав мост, на избрани подобаващи за това места, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Междуведомствената работна група сред МТС, Министерство на регионалното развитие и Министерство на вътрешните работи е обособила четири точки, позволяващи престои на тежкотоварни коли - Стара Загора, Велико Търново, Разград и Бяла, за облекчение на трафика в град Русе, както и построяването на буферен паркинг.

" Интензивният трафик е повишен в пъти и ще бъде следен от виновните институции непрекъснато посредством въвеждането на пропускателен режим, с цел да не се натоварва придвижването в град Русе и облекчи прекосяването на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 1 ", разяснява заместник-министърът на превоза и известията Николай Найденов.
 Спират тировете за Дунав мост-Русе чак на Стара Загора
Спират тировете за Дунав мост-Русе чак на Стара Загора

Интензивният трафик ще бъде следен и посредством въвеждане на пропускателен режим
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР