Законодателите започнаха разследване на инвестиции на четири фирми за рисков

...
Законодателите започнаха разследване на инвестиции на четири фирми за рисков
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ проучва американски инвестиции в китайски компании

Законодателите започнаха следствие на вложения на четири компании за рисков капитал в китайски компании, профилирани в областите на изкуствен интелект, микрочиповете и квантови изчисленията, съобщи Агенция Франс Прес.

Избраният комитет на Камарата на Китайската комунистическа партия е писал до GGV Capital, GSR Ventures, Qualcomm Ventures и Walden International, търсейки детайлности за техните китайски вложения до 1 август, се споделя в изказване.

„ Тези рискови капиталисти са вложили милиони в китайски компании за изкуствен интелект и полупроводници “, сподели републиканецът Майк Галахър.

„ Трябва да разгледаме деликатно вложенията в браншове, които са стратегически приоритет за Пекин, тъй като знаем, че Китай употребява частни компании за военни цели и цели за наблюдаване ", добави той.

Конгресът твърди, че вложенията в китайски предприятия са мотор на нарушаванията на човешките права от страна на Китайската комунистическа партия (ККП) и че напредъкът в квантовите калкулации и производството на полупроводници облагодетелства директно китайската войска.

В изказването се споделя, че GGV Capital е вложила в китайската компания за изкуствен интелект Megvii, която „ интензивно поддържа “ напъните на Китай за наблюдаване на уйгурското малцинство – „ въвеждайки нова епоха на автоматизиран расизъм “.

Според американските управляващи GSR Ventures е измежду най-големите вложители в Съединени американски щати в китайски компании за ИИ сред 2015 година и 2021 година, до момента в който Qualcomm Ventures влага в Zongmu, китайски производител на самостоятелни транспортни средства.

Най-малко 39% от вложенията на Walden в ИИ през същия интервал са отишли в китайски бизнес, в това число Intellifusion, който Министерството на търговията сложи в листата си с организации, позволяващи китайско наблюдаване в уйгурския район Синдзян.

„ Американският народ не желае парите и експертизата на Съединени американски щати да поддържат напредъка на Китай в технологиите, които биха могли да подкопаят националната ни сигурност или американските полезности “, сподели демократът Раджа Кришнамурти. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР