Законодателите в Мексико провеждат изслушване за съществуването на НЛО, показани „извънземни“ тела

...
Мексиканските законодатели изслушват свидетелски показания относно възможността извънземните да съществуват
Коментари Харесай

Мексиканските законодатели изслушват свидетелски показания относно възможността извънземните да съществуват и им се представят предполагаемите останки на нечовешки същества в извънредно изслушване, отбелязващо националната първото събитие на Конгреса за извънземни и НЛО.

По време на изслушването във вторник на мексиканските политици бяха показани два артефакта, за които мексиканският журналист и дългогодишен ентусиаст на НЛО, Хайме Маусан, твърди, че са останки от извънземни.

Двете малки „тела“, изложени в кутии, имаха по три пръста на всяка ръка и продълговати глави.

Маусан каза, че са открити в Перу близо до древните линии на Наска през 2017 г. Той каза, че са на възраст около 1000 години, според анализ на въглеродното датиране от Националния автономен университет на Мексико (UNAM).

Останките не са свързани с никакъв живот на Земята, каза Маусан.

„Мисля, че има ясна демонстрация, че имаме работа с нечовешки екземпляри, които не са свързани с други видове в нашия свят, и че всички възможности са отворени за всяка научна институция … да го изследва“, каза Маусан.

Подобни находки в миналото се оказаха останки от мумифицирани деца.


UNAM в четвъртък препубликува изявление, издадено за първи път през 2017 г., в което се казва, че работата на нейната Национална лаборатория по масспектрометрия с ускорители (LEMA) е предназначена само за определяне на възрастта на пробите.

„В никакъв случай не правим заключения за произхода на споменатите проби“, се казва в изявлението.

Очевидно изсъхналите тела датират от 2017 г. и са открити дълбоко под земята в пясъчната перуанска крайбрежна пустиня Наска. Районът е известен с гигантски енигматични фигури, изстъргани в земята и виждани само от птичи поглед. Повечето приписват линиите на Наска на древни местни общности, но образуванията са пленили въображението на мнозина.

През 2017 г. Маусан направи подобни твърдения за нечовешки останки в Перу и доклад на прокуратурата на страната установи, че телата всъщност са „наскоро произведени кукли, които са покрити със смес от хартия и синтетично лепило за симулирайте присъствието на кожа”.

Докладът добавя, че фигурите почти сигурно са направени от хора и че „те не са останки от предци извънземни, които са се опитали да представят“.

Телата не бяха публично разкрити в Перу по това време, така че не е ясно дали са същите като тези, представени на Конгреса на Мексико във вторник.

Сесията, безпрецедентна в мексиканския Конгрес, идва два месеца след подобна пред Конгреса на САЩ, в която бивш офицер от разузнаването на ВВС на САЩ заяви, че страната му вероятно е била наясно с „нечовешка“ дейност от 30-те години на миналия век.


Мексиканският конгресмен Серхио Гутиерес от управляващата партия Морена на президента Андрес Мануел Лопес Обрадор каза, че се надява изслушването да бъде първото от други подобни събития в Мексико.

„Оставаме с размишления, с опасения и с пътя да продължим да говорим за това“, каза Гутиерес.

Но в сряда Мосан се сблъска с бърза реакция и критика от скептици, които поставиха под въпрос автентичността на неговата презентация.

Хулиета Фиеро, изследовател в Института по астрономия към Националния автономен университет на Мексико, беше сред онези, които изразиха скептицизъм, като каза, че много подробности за цифрите „нямат смисъл“.

Фиеро добави, че твърденията на изследователите, че нейният университет одобрява предполагаемото им откритие, са неверни и отбеляза, че учените ще се нуждаят от по-модерна технология от рентгеновите лъчи, които твърдят, че използват, за да определят дали предполагаемите калцирани тела са „нечовешки ”.

„Маусан е направил много неща. Казва, че е говорил с Девата от Гуадалупе“, каза тя.

„Той ми каза, че извънземните не говорят с мен така, както говорят с него, защото не вярвам в тях.“

Ученият добави, че изглежда странно, че са извадили това, което със сигурност ще бъде „съкровище на нацията“ от Перу, без да поканят перуанския посланик.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР