Законно, незаконно - трябва да се изгонят всички шефове на

...
Законно, незаконно - трябва да се изгонят всички шефове на
Коментари Харесай

Поне местните избори ще ги правим с наше МВР - из пълния запис от партийната сбирка на ПП

Законно, нелегално - би трябвало да се изгонят всички шефове на служби през първите две седмици, споделя Асен Василев

Радостин Василев (наричан Руди) разгласява линк към цялостния запис, който е направил в нощта в неделя против понеделник от съвещанието на националния съвет на Политическа партия. На конференция Василев съобщи, че слушал 2 часа, само че трябвало да си ляга и по тази причина " натиснах рекординг ", с цел да прослуша записа по-късно. Всъщност записът, който той разгласява, стартира през цялото време. Въпреки че е воден през платформа за видеочат, записът е единствено аудио. Така че отвън познатите гласове на водачите на Политическа партия, останалите участници са неразпознаваеми единствено по глас. В онлайн диалога вземат участие 55 членове на Националния съвет на Политическа партия,

В началото на записа Кирил Петков изяснява какво са се разбрали на срещата с Бойко Борисов, Мария Габриел и Росен Желязков, която е била предходната неделя денем, когато са стигнали до концепцията за ротационно държавно управление. От страна на Политическа партия са били Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков.

КИРИЛ ПЕТКОВ: Ще се опитам да бъда оптимално безпристрастен макар стила ми оптимално да продавам. Мария Габриел предложи концепцията тя да е министър председател с наши министри. Този диалог го водихме обстойно и нашироко. Той се организира в следните разновидности " Мария, доста те разбираме, само че това няма по какъв начин да се случи ". Няколко часа се въртя, въртя, въртя всяка опция. По едно време й казахме: " Добре, бе. Ако ти си вицепремиер без портфейл, тя отхвърли на вицепремиер безусловно. Видя се, че в нейния свят тя се усеща много прецакана, тъй като тя си даде еврокомисарската позиция без да стане министър председател. Цялата концепция беше да стане министър председател, само че в последния миг Корнелия й издърпа килимчето под краката. Сутринта, когато са говорили (15 май, бел. ред.) е имала поддръжка, следобед към този момент нямаше. При нея нещото, което е значимо, е както знаеме, нейният мъж е третият в ЕНП, нейният кум е индивидът, който е почнал цялата партия. Така че колкото и да е забавно - нали първоначално си мислехме, че тя е една калинка, че Бойко взема решение всичко, в тази ситуация е по-сложна играта. Това е огромният контакт на ГЕРБ с ЕНП. И ГЕРБ са я поканили, тя е пристигнала, само че най-после нищо не се е получило. Тя има много мощна вътрешна упоритост и не можеше да се види в никаква друга роля с изключение на министър председател. Тук има две значими неща. Едното е, че не могат да хвърлят Мария Габриел под рейса, както се споделя, когато и да е, тъй като е значим контакт на ГЕРБ. Другото е, че не е била тук толкоз доста години. И не е типичният ГЕРБ с корупционните схеми. Довчера ни споделяше, че няма да е вицепремиер и избира да се прибере при мъжа си в Брюксел. Отделно, че в ГЕРБ има много огромно напрежение и злоба. Човек като Деси, която много се бие тук в калта, внезапно идва Габриел от Брюксел и ще става министър председател. Тази заран ни се обадиха да се забележим.

(...) Борисов сподели, като не става, ще гласуваме вашия кабинет. Но тежко и горко. Всички са против вас. И без да се сменят службите, ще ви неодобряват отвред. Просто ги пущам моите да си вършат каквото знаят. Не че ви застрашавам. Няма да ви върша благи очи. Вторият вид е да теглим една майна на всичките и отиваме на избори....И през септември ще имаме по-малко от 121 депутати. Като не се знае дали ние ще бъдем същата коалиция. Тогава ще би трябвало Българска социалистическа партия или Движение за права и свободи да влязат в играта.

Тогава се роди третият вид за Мария Габриел вицепремиер и външен министър без ротация. За разлика от Генчовска най-малко гледаме в една посока във външната политика. И Ники Денков министър председател. Тогава Мария Габриел се разплака съвсем, с влажни очи и сподели: Това не мога да го направя, мятам мандата на следващия ден и си потеглям. Борисов се изпира през този вид, няма две отзиви.

След още няколко часа договаряния Габриел се съгласява при вид ротация. Намесват се Асен Василев и Николай Денков.

АСЕН ВАСИЛЕВ: Аз съм заинтригувано лице, тъй че ще бъда доста къс. Ситуацията е като луз луз.

Въобще не е ясно дали отиваме на избори с Демократична България. Ако сме без тях, няма да се борим за първо място, най-вече за трето.

Законно, нелегално би трябвало да се изгонят всички шефове на служби. През първите две седмици.

Ще загубим съвсем всички локални избори.

Поне локалните избори ще ги вършим с наше Министерство на вътрешните работи.

Това е най-хубавата договорка, която може да създадем с ГЕРБ.

Започва полемиката. 

Стигат до въпроса какъв брой време ще е нужно на България да се приготви за еврозоната и Асен Василев говори, че с цел да свикнат българите с еврото и да не ги е боязън, че ще се промени курсът в последния миг, би трябвало да се разреши покупко-продажби да се изповядват публично в евро. Преди страната да влезе в еврозоната. 

След това изяснява, че локалните избори ще са комплицирани. Че не могат да разчитат единствено на техните гласоподаватели, че " Възраждане " ще наблегнат на проруската изразителност и ще споделят за ротационното държавно управление: " Ето натиснаха ги от посолствата! ". Нека не се лъжем, ще има доста звук в системата, споделя Василев. Следват съмнения в полемиката по какъв начин ще се показа Политическа партия на локалните избори. Намесва се Кирил Петков: Дори и да теглим една майна на ГЕРБ в този момент, не значи, че ще се представим добре на локалните избори. Обсъждат по какъв начин да сменят шефовете на регулаторите и Петков обяснява, че би трябвало да създадат ръб за назначения с ГЕРБ и да разискват всяко предопределение с консенсус. " В момента регулаторите са по-важни от държавното управление, тъй като те са там за 5-7 години ", споделя Петков. Обсъждат и какъв брой дълго би трябвало да работи това държавно управление поради влизането в еврозоната. " Днес имах диалог с Урсула и я питах какъв е шансът да ни пуснеш. И тя вика: За Шенген ви е доста огромен шансът, за еврозоната би трябвало да го измислите по какъв начин да заобиколите разпоредбите. В смисъл по какъв начин да влезете в рамките. И аз споделих можем ли да имам инфлация минус резултата на Украйна, и тя вика - не ме цитирай, ще се опитаме да ви помогнем. За службите - хубавото е, че Борисов също желае да ги изземе от президента. Как можем да се измъкнем да не са негови хора? Ще кажеме, че желаеме външни консултанти да ни оказват помощ за част от конструирането на службите. Тези външни консултанти да не са какъв да е и да имаме някакъв късмет да почистим съветския актив, който е влезнал. Това е много евентуален сюжет, тъй като в това не сме сами, а сме с външните сътрудници. "

АСЕН ВАСИЛЕВ: Това държавно управление ще продължи, до момента в който Бойко се опасява от Гешев и президента. Последният ден на Габриел, когато е министър председател, това ще е и последният ден на това държавно управление. Тя няма да желае да бъде свалена предварително. А Борисов няма да желае да си отреже клона с ЕНП. За корумпираните от ГЕРБ - това, което сме виждали е, че Бойко няма да отбрани никого, а ще хвърли всеки подкупен под рейса...Той знае, че го гледат под лупа и извън, и от вътрешната страна. И има едни прокурори, дето са му тръгнали по петите. Ще би трябвало да отбрани себе си, ще вдигне ръце и ще каже - аз не знам, оправяйте се.

Ето целия запис:

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР