Законът за спортното хулиганство ще бъде изготвен до края на

...
Законът за спортното хулиганство ще бъде изготвен до края на
Коментари Харесай

До началото на 2019 година ще бъде изготвен Закон за спортното хулиганство

Законът за спортното безчинство ще бъде направен до края на актуалната или началото на идната година. Това разгласи ръководителят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание Славчо Атанасов при представянето на незабавните промени в Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия за справяне с футболното безчинство. Той добави, че незабавните ограничения са подкрепени от всички футболни клубове и БФС. Атанасов разяснява, че до последния миг вносители на плана е трябвало да бъдат всички политически сили, само че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи са се отказали, като Движение за права и свободи ще го поддържа при гласуването му в пленарна зала.
 Локомотив (Пловдив) - ЦСКА-София @@@

По думите на Цветан Цветанов страната е по-силна от хулиганите. Той означи, че би трябвало да се подсигурява спокойствието по спортни събития посредством превантивни и наказателни ограничения, с цел да се ограничи допускането на лица, които биха заплашили живота и здравето на някого. Някои от незабавните ограничения, които ще се одобряват против хулиганството по стадионите, са въвеждането на фигурата на стюарда, видеонаблюдение, персонализиран билет или чекиране на стадиона с персонална карта, както и опцията полицията да постанова насилствена административна мярка.

Славчо Атанасов съобщи, че УЕФА е поела ангажимент да образова първите стюарди и тя ще финансира този развой в България. Той изясни, че видеонаблюдение ще има във всеки бранш на стадиона, на входовете и изходите му. Срокът за въвеждането на тази мярка ще бъде към една година. Следваща смяна е въвеждането на персонализираните билети и системите за чекиране на персонални карти. Те би трябвало да бъдат въведени в период от порядъка на шест месеца или една година.
 Локомотив (Пловдив) - ЦСКА-София @@@

Друга мярка е уреждането на законово условие придружителите на малолетни лица да попълнят декларация. Димитър Лазаров от ГЕРБ изясни още, че с новите промени се плануват въвеждането на 15 състава, при които полицията да постанова насилствена административна мярка за посещаване на спортно събитие. Те ще се постановат на лица, които носят маски, хвърлят предмети, ругаят, демонстрират вулгарни жестове, носят спрей или оръжие и други.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР