Законът за национална сигурност, който Пекин натрапи на Хонконг, постави

...
Законът за национална сигурност, който Пекин натрапи на Хонконг, постави
Коментари Харесай

Млади хонконгски демократи искат нов политически ред под сянката на Пекин

Законът за национална сигурност, който Пекин натрапи на Хонконг, сложи граници върху доста аспекти от живота в този град, само че авангард от млади демократи има намерение да раздруса политическия ред и да получи всеобща поддръжка.

Млади запалянковци удържаха през уикенда огромни победи в няколко региона на Хонконг в първоначални избори на демократичния лагер и надделяха някои ветерани демократи.

Подкрепени от голям брой доброволци, няколко десетки от тези нови деятели, известни като " локалисти ", водиха акции за неофициалните си първоначални избори, на които да се изберат най-силните продемократични претенденти за изборите за локалния парламент през септември.

" Смятаме, че възприетият от старите политици обичаен метод не е потребен и е неправилен в настоящето време ", сподели 24-годишният Сами Чън, който се е отказал от опцията да учи за магистратура в университета " Джонс Хопкинс ", с цел да може да " се съпротивлява на злия режим ".

С черни облекла и бели маратонки, Чън раздава листовки пред метростанция. Той сподели, че неговото потомство е било въодушевено от антиправителствените митинги и е прегърнало " съпротивата ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР