Законът за личния фалит е вече готов, след като беше

...
Законът за личния фалит е вече готов, след като беше
Коментари Харесай

Шанс за длъжниците: Законът за личния фалит е готов. Кога ще...

Законът за персоналния банкрут е към този момент подготвен, откакто беше направен от екипа на правосъдния министър Крум Зарков. Проектът е заложен в Плана за възобновяване и резистентност.

„ България е единствената страна без закон за персонален банкрут. Има хора, които са добросъвестни, само че не съумяват да си покрият отговорностите. Искаме да предложим процедура, в която длъжникът да може да провежда нещата и да получи втори късмет. Важно е да за се защитят тези, които желаят, само че не могат, а не тези, които хитруват “. Това съобщи Зарков пред bTV, уточнявайки, че би трябвало да се спре нерегламентираното събиране на вземанията.

„ Понякога се употребяват способи, при които дългът става не толкоз мъчно събираем. Много хора схващат какво споделям. Омбудсмани са предложили доста такива законопроекти, които не са били одобрявани. Предлагаме добра рамка и се надявам политиците да не се огънат. Интересите на кредиторите са попречили на приемането на този закон “, уточни той.

Предложенията плануват другите задължения да бъдат събрани в едно, да се опише имуществото на длъжника, а по-късно да се изготви проект за погасяването. Ще има опция за опрощаване на дълг, само че след решение на съда.

Според министъра кредиторите също имат интерес от това, а не да продават дълга на колектори.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР