Законът за електронните повиквателни в Русия влезе в сила, след

...
Законът за електронните повиквателни в Русия влезе в сила, след
Коментари Харесай

`Путин подписа закона за електронните повиквателни

Законът за електронните повиквателни в Русия влезе в действие, откакто беше подписан от президента Владимир Путин. Новите правила за военен отчет улесняват активизирането на резервисти в армията. 

Законът планува основаването на електронен указател на всички жители, които подлежат на боен доклад. В него ще се съхраняват техните лични и паспортни данни, както и подробна информация за тяхното местожителство, месторабота, съдимост, обучение и здравословно положение. Въвеждат се т.нар. електронни повиквателни, които ще се изпращат чрез интернет портала за публични услуги. 

Повиквателните ще се считат за връчени от момента на изпращането им и ще се пазят в обособен указател. Гражданите ще имат разполагаем 20 дни да се явят в съответните военни окръжия, като през този интервал ще им бъде неразрешено да напущат страната. Ако не го създадат, ще бъдат лишени от правото да ръководят автомобил, да се записват като самоосигуряващ се лица или еднолични търговци, да получават заеми и да се разпореждат с недвижимото си имущество.

На 11 април законът беше признат незабавно, на второ и трето четене, от Държавната дума. На идващия ден получи поддръжката и на сенаторите в Съвета на федерацията. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР