Закон за добрия стопанин разработват Гергана и Соломон Паси, съобщиха

...
Закон за добрия стопанин разработват Гергана и Соломон Паси, съобщиха
Коментари Харесай

Закон за добрия стопанин предлага семейство Паси

" Закон за положителния собственик " създават Гергана и Соломон Паси, оповестиха те в профилите си в обществените мрежи. Поводът за това е разходка по българското южно Черноморие преди бедствието тази седмица, при която двамата някогашни министри са открили голям брой призрачни постройки по крайбрежието.

" Апокалиптичният потоп от последните дни е оглушителна камбана за всеки, от който зависи нещо - страната, общината, главния архитект, строителния надзор, бизнесмена, притежателя, застрахователя... Всеки!!

Климатичните промени са тук и ще бележат живота ни по разнообразни, най-неочаквани и постоянно трагични способи! ", написа Гергана Паси.

И дава образец с фрагменти от брега на Царево:

" Призрачен, мъртъв град, на самия плаж, издигнат в миналото от " съветски вложител " и погълнал спестяванията на стотици хора, само че най-много - погубил един от най-хубавите в миналото плажове по южното ни Черноморие. Днес той тъне в строителни боклуци, нечистотия и фекалии! "

Тя разказва закона в обобщение по този начин:

" 1. Всеки собственик би трябвало да е добър собственик (и се грижи за парцела си, като част от физическото и естетическото здраве на обществото).

2. Който се прояви като НЕдобър собственик, първо бива предизвестен, а след това — санкциониран солено!

3. Ако #2 не проработи, парцелът се разпродава на търг с чукче, като с прихода от търга се “поправя ” парцелът, а с остатъка се компенсира НЕдобрият й стопанин (е, може и да не се компенсира напълно или въобще, в случай че е доста неприятен!). "

Бившата министърка по европейските въпроси споделя в обществените мрежи и други образци - от Родопите, като отбелязва, че пътят сред Смолян и Пампорово е посипан от такива здания от десетки години.

" Родината ни е затрупана от рушащи се, недостроени, запуснати, с доста съсобственици или рискови здания, за които нехаем ", обобщава тя.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР