Закон във Флорида ще ограничи възможностите на социалните медии да

...
Закон във Флорида ще ограничи възможностите на социалните медии да
Коментари Харесай

Ще глобяват социалните медии за забрана на политици


Закон във Флорида ще ограничи опциите на обществените медии да не разрешават политици
(снимка: CCO Public Domain)

Противоречив нов законопроект в щата Флорида планува възбрана за софтуерните компании да… не разрешават профилите и изявленията на политиците. Проектът към този момент е утвърден от двете камари в законодателния орган на Флорида. Сега текстът би трябвало да бъде подписан от съдружника на Тръмп, губернатора Рон ДеСантис.

Новата норма разрешава на обществените платформи да стопират сметки, само че единствено за 14 дни. Предвиждат се санкции за платформите до 250 000 $ дневно за нарушение на закона, заяви.

NetChoice – група, която пази свободното изложение в интернет – се разгласи против новия закон. Стив Делбианко, основен изпълнителен шеф на NetChoice, съобщи: „ Представете си държавното управление да изисква църквата да позволява мнения, основани от потребителите, или реклами от трети страни, насърчаващи абортите на страницата си в обществените медии ”. Според него, това би принудило платформите за обществени медии да хостват наличие, което другояче не биха разрешили.
още по тематиката
Въпреки че законопроектът беше признат в камарата и сената на щата в четвъртък предходната седмица, евентуално софтуерните компании ще го оспорят в съда – казвайки, че законопроектът нарушава правата на Първата корекция на Съединени американски щати.

Предполага се, че планът има връзка с обстоятелството, че Доналд Тръмп беше неразрешен в Twitter и спрян във Фейсбук и YouTube след протестите в Капитол Хил през януари. Откакто напусна поста си, Тръмп прекарва огромна част от времето си във Флорида и се счита, че е непосредствен с ДеСантис.

През февруари ДеСантис разяснява по различен мотив, че огромните софтуерни компании „ са се докарали до такава степен да наподобяват повече на Big Brother ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР