Заключения по разследването на “ПартигейтЗабраняват му достъп до британския парламентЕкспремиерът

...
Заключения по разследването на “ПартигейтЗабраняват му достъп до британския парламентЕкспремиерът
Коментари Харесай

Доклад уличи Джонсън в лъжа

Заключения по следствието на “Партигейт ”
Забраняват му достъп до английския парламент

Експремиерът назова протичащото си “лов на вещици ”

Бившият английски министър председател Борис Джонсън умишлено е подвел английския парламент за празненствата, състояли се в нарушаване на наредбите на локдауна по време на коронавирусната пандемия. Това се споделя в отчет на парламентарна комисия, която проверява в продължение на една година абсурда, станал прочут като “Партигейт ”, съобщи Ройтерс.

Заключенията в документа бяха оповестени през вчерашния ден. В отчета на комисията по стандартите и привилегиите (етичната комисия на долната Камара на общините) се показва, че дейностите на Джонсън, както и реакцията му във връзка с проверяващия орган, съставляват толкоз жестоко нарушаване на разпоредбите, че се постанова той да бъде отхвърлен от Народното събрание за 90 дни. Препоръката значително е чисто алегорична, тъй като в петък Джонсън се отхвърли от депутатското си място, най-вероятно откакто е бил предваригтелно осведомен за съкрушаващия отчет от следствието. Повечето участници в седемчленната комисия са от Консервативната партия на Джонсън.

“Стигаме до заключението, че с умишленото заблуждение на Камарата на представителите господин Джонсън е показал съществено пренебрежение ”, написа в отчета. И още: “Неуважението е било още по-сериозно, тъй като е било проявено от министър-председателя - най-високопоставеният член на държавното управление. Няма казус за министър-председател, за който да е било открито, че съзнателно е подвел Камарата на общините, долната камара на Народното събрание ”.

“Препоръчваме той да няма право на пропуск на някогашен народен представител ”, се прибавя в документа, имайки поради пропуск, който разрешава на някогашния министър председател да получи достъп до Народното събрание.

Комисията отхвърли отбраната му, че събиранията са били в границите на разпоредбите и че неговите съветници са подкрепили убеждението му, че това е по този начин.

Вместо това се отбелязва, че Джонсън е бил “умишлено неоткровен, когато се е опитал да пояснява още веднъж изказванията си пред камарата, с цел да избегне ясното им значение и да преформулира ясното усещане, което е желал да сътвори ”.

58-годишният някогашен министър председател назова комисията “пародия на съд ”, тръгнал на “лов за вещици ”. “Сега комисията декларира, че аз умишлено съм подвел Камарата (на общините) и съзнателно съм премълчал това, което знам за противозаконните събития ”, съобщи някогашният министър председател. “Това са нелепости. Това е неистина. За да стигне до това безумно решение, комисията е принудена да изрече редица неща, които явно са неуместни и опонират на обстоятелствата ”, разгневи се Джонсън.

“Партигейт ” гръмна, откакто английски медии разкриха, че сред 2020 и 2021 година хора от екипа на Джонсън са организирали празненства макар строгите ограничавания, наложени в локдауна поради пандемията от COVID-19.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР