Закъсняхме със затварянето на държавата и мярката може да се

...
Закъсняхме със затварянето на държавата и мярката може да се
Коментари Харесай

Обмислят вариант да удължат локдауна след изборите

" Закъсняхме със затварянето на страната и мярката може да се удължи и през април. Няма да можем да се оправим с възходящия брой случаи на инфектираните за 10 дни, само че пък ще можем да облекчим натоварването на лечебните заведения ", това разяснява доц. Спас Спасков, някогашен шеф на " Пирогов ".

" Това ще докара до понижаване на броя на инфектираните и по–тежко боледуващите, а за пандемията като цяло ние я разтягаме – тя ще бъде по – дълго време налична ", разясни проф. Спасков, представен от БНР.

" Ако се наложи мярката да се продължи, това ще стане след изборите. Защото не може страната да се затвори по време на избори. Иначе не мисля, че сме закъснели с въвеждането на 10- дневното затваряне. Но при въвеждането на общи ограничения за цялата страна няма успеваемост, би трябвало да се затваря локално ", сподели още проф. Спасков.

По думите му не постоянно лабораторните данни от PCR- тестванията са сигурни, би трябвало да се дава превес на клиничната картина на пациента.

" Затова пациенти със признаци на Covid-19 би трябвало да бъдат приети в болница и лекувани, без значение от резултата, в случай че симптоматика е за заболяването ", сподели още проф. Спасков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР